Acvacultura va asigura doua treimi din consumul de peste, pana in 2030

Acvacultura va asigura doua treimi din consumul de peste, pana in 2030


Acvacultura va ajunge sa asigure, pana in 2030, circa doua treimi din consumul mondial de peste, pe fondul stabilizarii capturilor de peste salbatic si a cresterii crescute a cererii din partea tarilor emergente, in mod special din partea Chinei, potrivit studiului Fish to 2030 Prospects for Fisheries and Aquaculture, realizat de catre Banca Mondiala, FAO si Institutul lnternational de cercetare a politicilor alimentare (IFPRI).

acvacultura1Acvacultura va ajunge sa asigure, pana in 2030, circa doua treimi din consumul mondial de peste, pe fondul stabilizarii capturilor de peste salbatic si a cresterii crescute a cererii din partea tarilor emergente, in mod special din partea Chinei, potrivit studiului Fish to 2030 Prospects for Fisheries and Aquaculture, realizat de catre Banca Mondiala, FAO si Institutul lnternational de cercetare a politicilor alimentare (IFPRI).


Studiul mai scoate in evidenta amploarea fluxurilor comerciale cu produse de pescuit dinspre tarile in curs de dezvoltare spre tarile dezvoltate.

Cu un consum in continua crestere, estimat sa atinga circa 38% din consumul mondial de peste pana in 2030, China este un jucator important pe aceasta piata. La fel ca si alte tari, China investeste puternic in acvacultura pentru a satisface cererea in plina expansiune. De altfel, pana in 2030, Asia in special Asia de Sud, Asia de Sud-Est, China si Japonia -ar trebui sa acopere 70% din consumul mondial de peste.

In acelasi timp, acvacultura va ajunge sa asigure 62% din productia de peste destinata consumului pana in 2030, principalele specii fiind tilapia, crapul si somonul. Productia mondiala de tilapia ar trebui sa se dubleze, de la 4,3 milioane de tone, in 2010, la 7,3 milioane de tone pe an in 2030.



Poti fi interesat si de