Preturile produselor alimentare au ajuns la cel mai redus nivel din ultimele sase luni

Preturile produselor alimentare au ajuns la cel mai redus nivel din ultimele sase luni


Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a inregistrat in iulie cel mai redus nivel din ultimele sase luni. Motivul acestui nivel redus este dat de scaderea preturilor la cereale, produse lactate si uleiuri vegetale, cresteri fiind inregistrate la carne si zahar,arata datele publicate joi de FAO, transmite Reuters, citat de Agerpres.

preturi-alimente1Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a inregistrat in iulie cel mai redus nivel din ultimele sase luni. Motivul acestui nivel redus este dat de scaderea preturilor la cereale, produse lactate si uleiuri vegetale, cresteri fiind inregistrate la carne si zahar,arata datele publicate joi de FAO, transmite Reuters, citat de Agerpres.


FAO da lunar publicitatii propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar.

In iulie, acest indice a atins o valoare medie de 203,9 puncte, in scadere cu 4,4 puncte (sau 2,1%) fata de valoarea inregistrata in iunie. FAO a precizat ca indicele preturilor la cereale a atins in luna trecuta o medie de 185,4 puncte, cu 10,7 puncte (sau 5,5%) mai putin decat in iunie, in principal datorita asteptarilor privind productiile ridicate asteptate in marile state producatoare de cereale.

Separat, FAO si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de cereale inregistrata in 2014, pana la nivelul de 2,498 miliarde tone, cu 18 milioane tone mai mult decat prognozele anterioare. De asemenea, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura a imbunatatit estimarea privind stocurile mondiale de cereale la sfarsitul sezonului din 2015 la 604,1 milioane tone, cu 5% mai mult decat precedenta prognoza, de 576 milioane tone.



Poti fi interesat si de