FAO: Preturile produselor alimentare au scazut din nou in luna mai

FAO: Preturile produselor alimentare au scazut din nou in luna mai


Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a scazut in mai, pentru a doua luna consecutiv, deoarece preturile mai mici la produsele lactate, cereale si ulei au contracarat majorarea la cele ale zaharului si carnii, arata datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.

alimenteIndicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a scazut in mai, pentru a doua luna consecutiv, deoarece preturile mai mici la produsele lactate, cereale si ulei au contracarat majorarea la cele ale zaharului si carnii, arata datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.


FAO da lunar publicitatii propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar, potrivit Agerpres.
In luna mai 2014, acest indice a atins o valoare medie de 207,9 puncte, in scadere cu 2,5 puncte (sau 1,2%) fata de valoarea inregistrata in luna aprilie, cand s-a redus cererea din China si Rusia.

FAO a precizat ca au fost inregistrate scaderi de preturi la majoritatea grupelor de produse alimentare.
De asemenea, FAO estimeaza ca in 2014 productia mondiala de grau va fi de aproape 703 milioane de tone, cu 12,6 milioane de tone mai putin decat recolta-record inregistrata anul trecut.



Poti fi interesat si de