Numarul porcilor sacrificati este in scadere


Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la porcine, iar la bovine, ovine si caprine si pasari au crescut in luna februarie, comparativ cu luna precedenta, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

porcbunNumarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la porcine, iar la bovine, ovine si caprine si pasari au crescut in luna februarie, comparativ cu luna precedenta, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,6%, respectiv cu 9,1%. In unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 12,5%, respectiv cu 14,4%. In luna februarie 2014, sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 23,7% din totalul bovinelor sacrificate.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 7,6%, respectiv cu 6,0%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 80,8% din totalul porcinelor sacrificate in luna februarie. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,3%, respectiv cu 12,6%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea acestora in carcasa au crescut cu 3,9%, respectiv cu 6,3%. Taierile in unitatile industriale specializate au ramas constante, iar greutatea
lor in carcasa a crescut cu 40,0%. Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 3,8% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate.

De asemenea, numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 1,5%, respectiv cu 1,9%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 91,0% din totalul
taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri la numarul de pasari sacrificate si greutatea in carcasa a acestora cu 2,7%, respectiv cu 3,3%.

Totodata, in februarie 2014, fata de februarie 2013, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 24,0%, respectiv cu 27,1%. Sacrificarile de bovine in unitatile
industriale specializate au ramas constante din punct de vedere al numarului, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 0,3%.

Conform Agerpres, in ceea ce priveste numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa, acestea au crescut cu 10,8%, respectiv cu 8,1%. In unitatile industriale specializate, numarul de porcine
sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 9,2%, respectiv cu 5,1%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 20,8%, respectiv cu 18,8%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat din punct de
vedere al numarului de capete sacrificate cu 50,0%, cat si al greutatii in carcasa, cu 46,5%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 1,0%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 8,1% la numarul de pasari sacrificate si cu 5,7% la greutatea in carcasa.



Poti fi interesat si de