Sacrificarile au scazut in septembrie la ovine, caprine si pasari si a crescut la bovine si porcine

Sacrificarile au scazut in septembrie la ovine, caprine si pasari si a crescut la bovine si porcine


Numarul animalelor sacrificate a scazut in septembrie 2013, fata de luna precedenta, la ovine, caprine si pasari, iar la bovine si porcine a crescut, in timp ce greutatea in carcasa a acestora a scazut la pasari si a crescut la bovine, porcine, ovine si caprine, potrivit datelor provizorii date publicitatii de Institutul National de Statistica (INS). Comparativ cu luna septembrie 2012, numarul de animale sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut la porcine, iar la bovine, ovine si caprine si pasari au crescut. In septembrie 2013, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 3,8%, respectiv cu 7,5%, comparativ cu luna precedenta. In unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 3,3%. In luna septembrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 23,6% din totalul sacrificarilor de bovine.

beNumarul animalelor sacrificate a scazut in septembrie 2013, fata de luna precedenta, la ovine, caprine si pasari, iar la bovine si porcine a crescut, in timp ce greutatea in carcasa a acestora a scazut la pasari si a crescut la bovine, porcine, ovine si caprine, potrivit datelor provizorii date publicitatii de Institutul National de Statistica (INS). Comparativ cu luna septembrie 2012, numarul de animale sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut la porcine, iar la bovine, ovine si caprine si pasari au crescut. In septembrie 2013, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 3,8%, respectiv cu 7,5%, comparativ cu luna precedenta. In unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 3,3%.
In luna septembrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 23,6% din totalul sacrificarilor de bovine.

La porcine, numarul total de animale sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut, in septembrie 2013, cu 3,5%, respectiv cu 2,8%. Ponderea sacrificarilor de porcine in unitatile industriale specializate a fost de 86,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 3,7%, respectiv cu 6,2%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate a scazut cu 2,1%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 9,3%, in septembrie 2013. Taierile in unitatile industriale specializate care au o pondere de 5,1% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut cu 34,4%, iar greutatea acestora in carcasa cu 19,5%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 5,6%, respectiv cu 4,1%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat ca numar de pasari sacrificate cat si ca greutate in carcasa cu 5,6%, respectiv cu 3,4%. In septembrie 2013 comparativ cu luna similara din 2012, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 17%, respectiv cu 8%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 7,1%, respectiv cu 2,2%. Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 3,8%, respectiv cu 3,2%, in septembrie 2013 comparativ cu luna similara din 2012, iar sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut cu 7,7%, iar greutatea acestora in carcasa a scazut cu 1,7%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 13,2%, respectiv cu 6,1%. Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au fost duble fata de aceeasi luna a anului precedent. Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 5,5%, respectiv cu 7,3%. In unitatile industriale specializate numarul pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 1,9%, respectiv cu 3%. Potrivit INS, in lunile analizate, greutatea medie in carcasa la animalele si pasarile sacrificate, prezinta usoare oscilatii. In perioada septembrie 2012 - septembrie 2013, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste, precizeaza INS.



Poti fi interesat si de