Anul trecut, productia agricola a scazut cu 21,9%

Anul trecut, productia agricola a scazut cu 21,9%


Productia ramurii agricole a scazut, anul trecut, cu 21,9% comparativ cu anul precedent, in conditiile in care productia vegetala s-a redus cu 30,6% iar productia animala cu 0,6%, in timp ce productia de servicii agricole a scazut cu 4,8%, potrivit datelor semidefinitive publicate de Institutul National de Statistica.

agriculturascadereProductia ramurii agricole a scazut, anul trecut, cu 21,9% comparativ cu anul precedent, in conditiile in care productia vegetala s-a redus cu 30,6% iar productia animala cu 0,6%, in timp ce productia de servicii agricole a scazut cu 4,8%, potrivit datelor semidefinitive publicate de Institutul National de Statistica.
Potrivit Agerpres, valoarea productiei ramurii agricole s-a cifrat la 64,25 miliarde lei (preturi curente), din care 40,16 miliarde de lei a reprezentat valoarea productiei vegetale, 23,55 miliarde de lei - productia animala si 52,5 milioane de lei - serviciile agricole.

In structura productiei s-au produs modificari in sensul scaderii ponderii productiei vegetale (62,5%), care s-a mentinut, insa, predominanta, si al cresterii ponderii productiei animale (36,7%). Ponderea productiei de servicii agricole (0,8%) nu prezinta modificari semnificative fata de anul precedent.

In ceea ce priveste productia vegetala, anul trecut ponderea culturilor de legume si pepeni a crescut cu 5,2 puncte procentuale, iar a culturilor de plante de nutret cu 2,0 puncte procentuale, in timp ce ponderea culturilor de cereale si de cartofi a scazut cu 5,2 puncte procentuale, respectiv cu 4,7 puncte procentuale.

In cazul productiei animale, la pasari si porcine ponderea a crescut cu 2,1 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte procentuale, iar la bovine si la ovine si caprine ponderea a scazut cu 1,7 puncte procentuale, respectiv cu 0,5 puncte procentuale.

Potrivit INS, datele definitive privind valoarea productiei vegetale, animale si de servicii agricole pentru anul 2012 vor fi elaborate si difuzate in luna octombrie a acestui an.



Poti fi interesat si de