Pozitia Romaniei in sectorul pescaresc si acvacultura, sustinuta la Bruxelles

Pozitia Romaniei in sectorul pescaresc si acvacultura, sustinuta la Bruxelles


Pozitia Romaniei in sectorul pescaresc si de acvacultura a fost sustinut la Bruxelles, de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul unei intalniri cu Maria Damanaki, comisar european pentru Pescuit si Afaceri Maritime.

targovistepndrPozitia Romaniei in sectorul pescaresc si de acvacultura a fost sustinut la Bruxelles, de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul unei intalniri cu Maria Damanaki, comisar european pentru Pescuit si Afaceri Maritime.
Cel mai important punct al discutiei a fost propunerea Presedintiei lituaniene ca in cadrul viitorului Consiliu al Ministrilor agriculturii si pescuitului din data de 15 iulie 2013 sa se obtina un acord pe abordarea generala privind propunerea de Regulament dedicata Fondului European pentru Pescuit si Afaceri Maritime. In contextul reducerii la nivel european a Fondului pentru Pescuit si Afaceri Maritime, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale a sustinut argumentele Romaniei, astfel incat reducerea fondurilor alocate Romaniei in perioada 2014-2020 sa nu afecteze dramatic sectorul pescaresc si de acvacultura national.

Platile pentru Romania pe Programul Operational de Pescuit (POP) au fost intrerupte in 13 ianuarie 2012 din cauza unor deficiente grave in functionarea sistemului de management si control, Comisia Europeana anuntand ca nu va mai rambursa suma de 60 de milioane de euro efectuata de statul roman catre beneficiarii acestui program. In data de 21 iunie, seful MADR a anuntat ca POP a fost deblocat, iar Romania va primi, in urmatoarea perioada, in jur de 50 milioane de euro in contul platilor suportate de stat.



Poti fi interesat si de