Sunday, Jan 21st

Last update11:34:38

Te afli aici: Articole Legislatie

banner optim 540x130
 

Legislatie

APIA reia platile aferente Campaniei 2017

apia efAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reia, din 8 ianuarie 2018, plata regulara aferenta Campaniei 2017, fiind autorizati la plata un numar de 16.148 fermieri cu suma totala de 43,6 milioane euro.

Comisia Europeana vrea sa simplifice si sa modernizeze politica agricola a UE

comisia euroeana pacO serie de imbunatatiri majore ale normelor agricole ale Uniunii Europene urmeaza sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2018, acestea facand parte dintr-un proces e simplificare si de modernizare a politicii agricole comune (PAC), informeaza Comisia Europeana.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:31

AFIR si-a stabilit programul de absorbtie pentru 2018

afir bilant2017Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a prezentat bilantul trimestrului IV al anului 2017 privind absorbtia fondurilor europene, precum si previziunile pentru anul 2018 referitor la atragerea fondurilor alocate Romaniei prin PNDR 2020.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:47

Sprijin financiar pentru angajatorii din agricultura, acvacultura si industrie alimentara

angajatori sprijinSenatul a adoptat, in unanimitate, in calitate de prima Camera sesizata, o propunere legislativa care vizeaza stimularea angajarii tinerilor in sectoarele agricultura, acvacultura si industrie alimentara, in baza unui program derulat in perioada 2018 - 2020.

Cererile de ajutor pentru cresterea animalelor, depuse pana pe 15 decembrie

ajutor cresterea animalelorCererile initiale anuale de solicitare a ajutorului de stat in sectorul cresterii animalelor pentru anul 2018 se pot depune pana la data de 15 decembrie, inclusiv, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Ultima actualizare în Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:51

Problema dublului standard la alimente, discutata de ANPC cu oficiali europeni

dublu standard alimente1Subiectul dublului standard la alimente ramane in actualitate. Bogdan Pandelica, seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC)  sustine ca, in decembrie, va avea loc o discutie la nivel inalt cu oficiali ai Uniunii Europene.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:52

Decizie favorabila privind modificarea Legii pentru aprobarea programului de carne de porc

carne porc2Comisia pentru agricultura din Camera Deputatilor a aprobat raportul privind modificarea Legii pentru aprobarea Programului de carne de porc din fermele romanesti, act normativ aflat in procedura de reexaminare la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:09

MADR, licitatie de 16 milioane lei pentru consilierea producatorilor agricoli

consiliere producatori agriMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a demarat o licitatie deschisa cu o valoare de aproape 16 milioane de lei pentru a cumpara servicii de consiliere pentru producatorii agricoli, se arata intr-un anunt publicat in SEAP. 

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:50

ACEBOP solicita autoritatilor sa intervina asupra pretului alimentelor

alimenteCresterea preturilor la alimente este un subiect mult discutat in ultimele zile, atat in media cat si in randul producatorilor romani. Marile lanturi de magazine, care fac parte din mari corporatii internationale, au de multe ori practici comerciale indreptate impotriva consumatorului roman. Scopul este unul singur: maximizarea profiturilor.

6 milioane de euro de la UE pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra

carne de miel2017Uniunea Europeana va aloca in 2018 o suma de sase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra, a anuntat sambata, la Ploiesti, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:55

Accesarea fondurilor europene, in prim plan la Indagra 2017

pndr indagraMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, in parteneriat cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a organizat conferinta „PNDR 2014-2020 in sprijinul agriculturii şi dezvoltarii rurale din Romania”.

Petre Daea: Romania, 3,3 miliarde de euro bani europeni din programele speciale

daea petreRomania a atras in acest an 3,3 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultura, a declarat, joi, ministrul de resort, Petre Daea, la deschiderea INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:39

Vanatoarea de mistreti, extinsa din cauza pestei porcine africane

mistret vanatoareComisia pentru agricultura din Camera Deputatilor a dat raport favorabil Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2017, stabilind sa fie extinsa vanatoarea de porci mistreti in cazul in care exista risc crescut de pesta porcina africana.

PRO AGRO solicita aprobarea hotararii pentru pesta porcina

purcei pesta pro agroMembrii Federatiei Nationale PRO AGRO se arata profund ingrijorati de pericolul pe care il reprezinta pesta porcina africana pentru filiera porcului romanesc si pentru toata economia Romaniei. In acest sens, ei au adresat o scrisoare deschisa premierului Mihai Tudose, caruia ii solicita schimbarea legislatiei.

Ultima actualizare în Luni, 07 August 2017 10:11

ANSVSA continua sa aplice amenzi pe litoral

ansvsa amenziInspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au aplicat, la sfarsitul saptamanii trecute, amenzi in valoare de 28.000 de lei in urma controalelor efectuate pe litoral in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Ordonanta referitoare la taxarea deseurilor, contestata de organizatii

deseuri guvernFederatia Nationala PRO AGRO, ROMALIMENTA, ROFISH, ANCMMR,  PATROMAT si APDCR isi manifesta ingrijorarea referitor la modul in care autoritatile statului implicate aleg sa implementeze normele comunitare in Romania, ca urmare a adoptarii OUG 48/2017 de catre Guvern.

Pozitia Romaniei in sectorul pescaresc si acvacultura, sustinuta la Bruxelles

targovistepndrPozitia Romaniei in sectorul pescaresc si de acvacultura a fost sustinut la Bruxelles, de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul unei intalniri cu Maria Damanaki, comisar european pentru Pescuit si Afaceri Maritime.

banner agerpress nou 554x80