Monday, Nov 20th

Last update03:49:00

Te afli aici: Articole Legislatie

banner optim 540x130
 

Legislatie

Vanatoarea de mistreti, extinsa din cauza pestei porcine africane

mistret vanatoareComisia pentru agricultura din Camera Deputatilor a dat raport favorabil Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2017, stabilind sa fie extinsa vanatoarea de porci mistreti in cazul in care exista risc crescut de pesta porcina africana.

PRO AGRO solicita aprobarea hotararii pentru pesta porcina

purcei pesta pro agroMembrii Federatiei Nationale PRO AGRO se arata profund ingrijorati de pericolul pe care il reprezinta pesta porcina africana pentru filiera porcului romanesc si pentru toata economia Romaniei. In acest sens, ei au adresat o scrisoare deschisa premierului Mihai Tudose, caruia ii solicita schimbarea legislatiei.

Ultima actualizare în Luni, 07 August 2017 10:11

ANSVSA continua sa aplice amenzi pe litoral

ansvsa amenziInspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au aplicat, la sfarsitul saptamanii trecute, amenzi in valoare de 28.000 de lei in urma controalelor efectuate pe litoral in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Ordonanta referitoare la taxarea deseurilor, contestata de organizatii

deseuri guvernFederatia Nationala PRO AGRO, ROMALIMENTA, ROFISH, ANCMMR,  PATROMAT si APDCR isi manifesta ingrijorarea referitor la modul in care autoritatile statului implicate aleg sa implementeze normele comunitare in Romania, ca urmare a adoptarii OUG 48/2017 de catre Guvern.

Pozitia Romaniei in sectorul pescaresc si acvacultura, sustinuta la Bruxelles

targovistepndrPozitia Romaniei in sectorul pescaresc si de acvacultura a fost sustinut la Bruxelles, de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul unei intalniri cu Maria Damanaki, comisar european pentru Pescuit si Afaceri Maritime.

banner agerpress nou 554x80