Preturile carnii de porc in viu s-au stabilizat in luna octombrie pe piata europeana

Preturile carnii de porc in viu s-au stabilizat in luna octombrie pe piata europeana


Dupa o perioada de preturi slabe, care a durat cateva saptamani, piata europeana a porcilor gata de sacrificare se stabilizeaza din nou. Multe cotatii sunt capabile sa mentina nivelurile echilibrate ale preturilor.

cotatie pret carneDupa o perioada de preturi slabe, care a durat cateva saptamani, piata europeana a porcilor gata de sacrificare se stabilizeaza din nou. Multe cotatii sunt capabile sa mentina nivelurile echilibrate ale preturilor.


Pe 17 octombrie, principala cotatie din Germania s-a stabilizat la 1,45 euro/kg in viu, dupa ce a suferit o usoara corectie pozitiva. Este posibil ca stocurile de porci vii sa se fi terminat aproape complet pe piata germana.

Prin urmare, presiunea pentru aprovizionarea pietei de animale vii a scazut considerabil. Cotatii neschimbate sunt de asemenea raportate de Olanda, Belgia si Austria. Acest lucru este valabil si pentru Danemarca, unde cotatia a ramas constanta pentru a doua oara la rand.

In Franta, se inregistreaza, de asemenea, un nivel neschimbat al preturilor comparativ cu valorile din saptamana trecuta (9 14 oct.). Cu toate acestea, in functie de ceea ce afirma un participant la piata franceza, aceasta este inca sub presiunea ofertei abundente, care este motivata politic.

Producatorii spanioli au trebuit sa inregistreze o scadere clara a preturilor cu pana la 6 centi per kg. Cantitatile de animale vii oferite sunt foarte mari, iar preturile de vanzare sunt sub presiune. Cu toate acestea, cotatia spaniola este capabila sa mentina pozitia de varf in structura europeana a preturilor celor cinci tari membre cele mai importante in cresterea porcilor, ramanand astfel putin inaintea Danemarcei.

Piata interna a porcilor gata de sacrificare continua sa se stabilizeze. Intre timp, cantitatile oferite sunt comercializate complet si la timp, ceea ce nu mai favorizeaza aparitia stocurilor. Prin urmare, se asteapta ca situatia sa ramana constanta.



Poti fi interesat si de