Saturday, Nov 25th

Last update10:04:30

Te afli aici: Articole Analiza Interna Legea privind risipa alimentara ramane in asteptare

banner optim 540x130
 

Legea privind risipa alimentara ramane in asteptare

  • PDF
lege risipa1In Romania, se arunca la gunoi in fiecare an aproximativ 2,2 milioane de tone de alimente, in special fructe, legume si carne, potrivit datelor Eurostat. In medie, un roman arunca zilnic 320 de grame de mancare intacta. De cele mai multe ori, cantitatea de alimente irosite reprezinta o masa completa.
Tara noastra se afla pe locul 9 intr-un top care clasifica 27 de tari UE in functie de cat de multe produse alimentare sunt aruncate, primele locuri fiind ocupate de Marea Britanie, Germania si Olanda.

„Trebuie sa modificam legea, motiv pentru care nu au fost elaborate normele metodologice. Este foarte important sa intocmim un act normativ care sa poata fi aplicat in Romania şi sa aiba rezultatele scontate”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii. Potrivit acestuia, un grup de lucru format din experti ai MADR si din actori ai sectorului de productie agroalimentar lucreaza pentru imbunatatirea legii.

Articolul complet referitor la legea anti-risipa alimentara poate fi parcurs in cuprinsul editiei cu numarul 53 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
In Romania, se arunca la gunoi in fiecare an aproximativ 2,2 milioane de tone de alimente, in special fructe, legume si carne, potrivit datelor Eurostat. In medie, un roman arunca zilnic 320 de grame de mancare intacta.

banner agerpress nou 554x80