Saturday, Nov 25th

Last update10:04:30

Te afli aici: Articole Analiza Interna Legea 321, fara norme de aplicare si Romania in situatie de infringement

banner optim 540x130
 

Legea 321, fara norme de aplicare si Romania in situatie de infringement

  • PDF
vitrina mezeluriLegea privind comercializarea produselor romanesti s-a intors pentru dezbateri in Legislativ dupa ce Comisia Europeana a inceput procedura de infringement impotriva tarii noastre, pe motiv ca se incalca principiile liberei circulatii a marfurilor si serviciilor in UE.

In cadrul unei dezbateri a Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, producatorii si retailerii au convenit ca legea sa fie modificata inlocuind produse romanesti cu pro­duse autohtone, iar lantul scurt de aprovizionare sa fie inlocuit cu parteneriate intre producatori si retaileri.

Un articol dezbatut s-a referit la termenul de plata al comerciantului catre furnizor, care, in cazul pro­duselor alimentare proaspete, nu poate fi mai mare de 7 zile calendaristice. „Noi am sustinut termenul de 7 zile, dar deputatii au propus varianta de 14 zile. Este un termen rezonabil, cu care suntem de acord. Sunt deja cunoscute practicile comerciale ale marilor magazine, care platesc chiar si dupa 90 de zile de la momentul furnizarii marfii de catre furnizor” – spun producatorii.

Amendamentele vor fi supuse spre aprobare de catre deputatii din Comisia pentru Agricultura, iar noua forma a legii va intra in plenul Camerei Deputatilor. Discutiile pe fond cu privire la amen­darea legii vor fi reluate in perioada urmatoare.

In numarul 53 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO pot fi gasite toate informatiile referitoare la modificarile aduse legii 321.

banner agerpress nou 554x80