Saturday, Nov 25th

Last update10:04:30

Te afli aici: Articole Analiza Interna Aplicarea legii privind diminuarea risipei alimentare se amana

banner optim 540x130
 

Aplicarea legii privind diminuarea risipei alimentare se amana

  • PDF
risipa alimentaraMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca aplicarea legii care combate risipa alimentara se amana pana la sfarsitul anului.

Un grup de lucru format din experți ai MADR si din actori ai sectorului de productie agroalimentar, lucreaza pentru imbunatatirea Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

„In urma dezbaterilor publice care au avut loc ca urmare a postarii pe site-ul Ministerului a normelor metodologice de aplicare a Legii nr.217/2016, privind diminuarea risipei alimentare, a propunerilor si opiniilor cu valoare de recomandare primite de la reprezentantii sectoarelor aflate sub incidenta prezentei Legi, a rezultat necesitatea instituirii unor noi termene. In acest sens, MADR sustine prelungirea termenelor pana la data de 31 decembrie 2017, prin intermediul unei Ordonante de Urgenta. Facem precizarea ca aceste masuri sunt luate din cauza inaplicabilitatii Legii nr.217/2016 in forma actuala”, se arata intr-un comunicat transmis de MADR.

Legea nr.217/2016 trebuia sa intre in vigoare pe 21 mai, dar normele de aplicare nu au fost publicate.

Legea prevede o serie de masuri de reducere a risipei alimentare, printre care vanzarea la pret redus sau donarea produselor aflate aproape de expirare, dar si directionarea alimentelor expirate catre transformarea in compost si biogaz.

banner agerpress nou 554x80