Tuesday, Jan 23rd

Last update09:36:17

Te afli aici: Articole Analiza Interna Petre Daea: Este revoltator sa iei un kilogram de carne de vita cu 100 lei

banner optim 540x130
 

Petre Daea: Este revoltator sa iei un kilogram de carne de vita cu 100 lei

  • PDF
carne vitaRomania are conditii pentru dezvoltarea zootehniei si pentru a spori efectivele de animale, sustine ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Romania trebuie sa utilizeze productia de cereale, pentru a spori efectivele de animale la toate speciile, dar in primul rand la porc. Tara noastra are 4,5 milioane de hectare cu pasuni si fanete, cat Belgia, Olanda si Austria la un loc, dar o mare parte nu sunt folosite. Cateva zone ale tarii pot fi luate ca model de altele în care pajistile nu sunt exploatate. Intreaga suprafata de pajisti trebuie valorificata, si pentru asta se acorda subventiile”, a declarat Petre Daea, pentru Agerpres.

Autoritatile au completat legislatia in domeniu pentru a crea conditii de hrana pentru animale, pentru a spori numarul de animale, dar si randamentul de carne si lapte.

„Este revoltator sa cumperi un kilogram de carne de vita cu 100 lei. Cu suma aceasta, se poate cumpara o oaie sau o capra. Conditii pentru cresterea numarului de animale sunt. Trebuie aprobate amenajamentele pastorale in vederea reglementarii pajistilor permanente din Romania”, a mai spus ministrul Agriculturii.

banner agerpress nou 554x80