Ministrul Apelor si Padurilor: Trebuie oprit pescuitul excesiv

Ministrul Apelor si Padurilor: Trebuie oprit pescuitul excesiv


Singura modalitate de a atinge obiectivul de exploatare durabila a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv si de a elimina supra-capacitatea.

minist pescuitSingura modalitate de a atinge obiectivul de exploatare durabila a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv si de a elimina supra-capacitatea.
Subventiile ar trebui sa fie utilizate numai pentru pescuitul durabil, a sustinut, joi, ministrul Apelor si Padurilor, Adriana Petcu, citata de Agerpres.

"Cresterea nivelului marii si impactul asupra zonelor de coasta, precum si desertificarea, reprezinta motive de ingrijorare care necesita sporirea capacitatii de adaptare in sectoare cheie, precum agricultura, alimentarea cu apa, securitatea alimentara. In acest context, sunt necesare eforturi pentru asigurarea finantarii masurilor de reducere a efectelor schimbarilor climatice printr-o gestionare integrata a zonelor de coasta, o gestionare durabila a terenurilor, o reducere a riscurilor de dezastre si un management adecvat al dezastrelor. Pe de alta parte, consideram ca singura modalitate de a atinge obiectivul de exploatare durabila a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv si de a elimina supra-capacitatea, iar subventiile ar trebui sa fie utilizate numai pentru pescuitul durabil", a subliniat, in alocutiunea sa, ministrul roman al Apelor si Padurilor, la intalnirea ministeriala a Uniunii Europene pentru Mediterana privind apa, organizata in Malta.

Potrivit ministerului de resort, la finalul reuniunii din Malta, s-a adoptat o Declaratie pentru stabilirea unei agende comune referitoare la securitatea apelor din zona Marii Mediterane, cu scopul de a aduce multiple beneficii, nu numai in sectorul gospodaririi apelor.



Poti fi interesat si de