Producatorii de carne, in alerta. Incercare de fraudare

Producatorii de carne, in alerta. Incercare de fraudare


Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) din Romania trage un puternic semnal de alarma, dupa ce una dintre societatile membre a primit o oferta de achizitie sub semnatura fraudata din partea unei firme din Marea Britanie.

alerta2Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) din Romania trage un puternic semnal de alarma, dupa ce una dintre societatile membre a primit o oferta de achizitie sub semnatura fraudata din partea unei firme din Marea Britanie.


Expertii UECBV - European Livestock & Meat Trading Union din Bruxelles au declansat o ancheta, la solicitarea unui membru ACEBOP Romania. Una dintre cele mai mari societati din tara din domeniul avicol a primit o oferta de achizitie sub semnatura falsa, din partea societatii Costco Wholesale Ltd, din Marea Britanie. Expeditorul era un anume Anthony Taylor, care se prezenta ca director de productie, cu numere de telefon si fax false.

La cererea membrului nostru, am transmis alerta la Bruxelles, catre UECBV - European Livestock & Meat Trading Union. Expertii UECBV au declansat o ancheta prin intermediul colegilor din Marea Britanie, se arata in anuntul ACEBOP. Potrivit rezultatului anchetei, se pare ca este un caz clar de frauda.

Prin amabilitatea colegilor din Marea Britanie, am primit o pagina web care contine liste de incercari de frauda anterioare, cu persoane care au utilizat numele Costco. Punem la dispozitia tuturor colegilor din industria carnii aceasta pagina alaturi de indemnul la vigilenta in relatiile comerciale: https://www.costco.co.uk/view/content/preventing_fraud. Numarul de telefon folosit de "Anthony Taylor" postat pe pagina Costco este acelasi cu numarul de telefon utilizat in relatia cu Romania, dar sub un alt nume Dl. Gayner Nash, anunta Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine.



Poti fi interesat si de