Nereguli la produse congelate, sanctionate de ANSVSA

Nereguli la produse congelate, sanctionate de ANSVSA


In intervalul 7 9 aprilie, inspectori ai Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti si Ilfov au desfasurat controale inopinate, pentru a verifica modul in care operatorii din industria alimentara isi respecta obligatiile privind asigurarea trasabilitatii produselor alimentare de origine animala congelate si pun la dispozitia consumatorului atat informatii privind data productiei cat si informatii privind data congelarii.

nereguliIn intervalul 7 9 aprilie, inspectori ai Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti si Ilfov au desfasurat controale inopinate, pentru a verifica modul in care operatorii din industria alimentara isi respecta obligatiile privind asigurarea trasabilitatii produselor alimentare de origine animala congelate si pun la dispozitia consumatorului atat informatii privind data productiei cat si informatii privind data congelarii.


Sanctiunile pentru neconformitatile constate in urma acestei actiuni au constat in aplicarea unui numar de 31 de amenzi contraventionale, cu o valoare totala de 103.200 de lei si emiterea unei Ordonante de Interzicere a Activitatii.

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au controlat 46 de obiective, din urmatoarele categorii: depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, pescarii, macelarii, unde au verificat prezenta pe eticheta produsului a indicatiilor cu privire la data productiei si la data congelarii carnii si a pestelui neprocesat congelat.

Aceasta actiune este prima din suita de controale oficiale cu aceasta tematica, pe care ANSVSA o va intreprinde in perioada urmatoare, la nivel national.

ANSVSA a desfasurat, incepand cu data de 20 februarie, o actiune de informare a operatorilor din industria alimentara, cu privire la datele obligatorii care trebuie puse la dispozitia consumatorului, in cazul comercializarii produselor alimentare de origine animala congelate.



Poti fi interesat si de