170 de milioane de euro, finantare UE pentru tinerii fermieri

170 de milioane de euro, finantare UE pentru tinerii fermieri


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut public calendarul masurilor finantate din fonduri UE, care se vor deschide in acest an.

mil finantareMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut public calendarul masurilor finantate din fonduri UE, care se vor deschide in acest an.

Astfel, aproximativ doua miliarde de euro sunt alocate masurilor finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Banii sunt destinati atat beneficiarilor publici, cat si celor privati. Astfel, in luna martie, pe masura 7.2 Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica este alocata suma de 356,1 milioane de euro. Una dintre cele mai mari sume 170 milioane de euro este alocata masurii 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, incepand din luna aprilie.

Tot in aprilie sunt alocati bani pentru masurile 6.2 Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale- 18,3 milioane de euro si 6.4 Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole- 35 milioane de euro.

In luna mai, vor fi finantate Schema ajutor de stat aferenta submasurii 4.2 Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de productiei neagricole - 70 milioane de euro si Schema ajutor de stat aferenta submasurii 4.2a Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol - 5 milioane de euro.

In august vor fi alocati banii pentru masura 16.1 -Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse- 5,7 milioane de euro.



Poti fi interesat si de