Masurile cerute de APCPR statului pentru protejarea sectorului carnii de porc

Masurile cerute de APCPR statului pentru protejarea sectorului carnii de porc


Pe langa fluctuatia preturilor, sectorul carnii de porc s-a confruntat si cu alte amenintari cum ar fi produsele de calitate indoielnica provenite din export.

masuri apcprPe langa fluctuatia preturilor, sectorul carnii de porc s-a confruntat si cu alte amenintari cum ar fi produsele de calitate indoielnica provenite din export.

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania au solicitat autoritatilor sa ia masuri pentru protejarea productiei autohtone.
APCPR a solicitat, prin adrese si cu ocazia intalnirilor avute cu autoritatile responsabile (MADR, ANSVSA) si a sustinut necesitatea unor masuri de protectie a productiei autohtone si a consumatorilor, cum ar fi: masuri de control sanitar veterinar real la carnea de porc si animalele vii provenite din comert intracomunitar si export; masuri legislative si tehnice pentru ca productia de carne de porc provenita din ferme romanesti sa fie preluata in reteaua comerciala nationala; masuri fiscale si legislatie fiscala specifica agriculturii; combaterea evaziunii fiscale; sprijin din partea autoritatilor pentru stabilirea unui cadru legal care sa permita publicarea unui pret de referinta la cumpararea porcilor vii, pe modelul care functioneaza si in alte state UE (cum ar fi Ungaria, Germania), a afirmat presedintele APCPR, Ioan Ladosi.

Ce alte masuri au recomandat specialistii de la APCPR pentru apararea sectorului suin din Romania pe piata comunitara aflati din numarul 51 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de