ACEBOP: principala problema cu care ne-am confruntat anul trecut intarzierea subventiilor

ACEBOP: principala problema cu care ne-am confruntat anul trecut intarzierea subventiilor


Cea mai mare amenintare pentru sectorul zootehnic romanesc a fost intarzierea subventiilor, multi dintre fermieri bazandu-se pe acestea pentru a tine businessul pe linia de plutire.

acebop principCea mai mare amenintare pentru sectorul zootehnic romanesc a fost intarzierea subventiilor, multi dintre fermieri bazandu-se pe acestea pentru a tine businessul pe linia de plutire.
Principala problema a fost reprezentata de intarzierea fara precedent a subventiilor, la toate speciile beneficiare ale Masurii 215. Neclaritatile evolutiei Masurii 14 ce va inlocui Masura 215 in noul PNDR ii ingrijoreaza pe fermieri care nu isi pot face o planificare adecvata a afacerii, necunoscand in avans ajutoarele pe care se pot baza, neexistand o bursa a animalelor sau structuri asociative care sa negocieze preturi corecte in favoarea fermierilor sau un fond mutual de ajutorare ori mijloace de garantare guvernamentala a investitiilor in sectoarele deficitare, cum ar fi reproductia la pasare si porc, este de parere presedinta ACEBOP, Mary Pana.

Ce riscuri ameninta sectorul zootehnic roman si ce masuri se pot lua pentru a evita o situatie dezastruoasa, aflati din numarul 51 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de