Daea: Voi sustine Legea privind comercializarea produselor agricole

Daea: Voi sustine Legea privind comercializarea produselor agricole


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat ca va sustine Legea privind comercializarea produselor agricole pana in pragul interesului fermierului roman?, confirmand, totodata, ca in cel mult doua luni se vor modifica toate articolele din lege care ridica probleme Comisiei Europene.

daea legeMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat ca va sustine Legea privind comercializarea produselor agricole pana in pragul interesului fermierului roman?, confirmand, totodata, ca in cel mult doua luni se vor modifica toate articolele din lege care ridica probleme Comisiei Europene.

Respectam procedurile, avem doua luni sa ne punem la punct cu informatiile si sa raspundem la intrebarile pe care ni le pun cei de la Comisie. In Parlamentul Romaniei, cele doua comisii de specialitate care au primit aceste observatii ale Uniunii Europene deja proceseaza la modificarea actului. In momentul in care intram in dialog cu Comisia Europeana, vom vedea despre ce este vorba.

Poate de trei articole, pot aparea insa si altele, dar, in ambalajul discutiilor pe care le purtam cu Comisia, vom aduce argumente pentru a sustine pozitia fermierilor romani?, a declarat Petre Daea, intr-o conferinta de presa. Acesta a precizat ca motivul pentru care Legea 150 nu are norme de aplicare sta si in faptul ca se stia de anumite probleme in radacina juridica? a actului normativ.

Legea nu are norme, pentru ca am stiut de aceste observatii. Legea nu poate sa porneasca, daca in radacina juridica exista observatii pe aceasta tema?, a spus acesta.

Ministrul Agriculturii a dat asigurari ca Romania nu va ajunge in situatia in care infringementul deschis de Comisia Europeana sa se concretizeze.

Presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Ioan Munteanu, a declarat ca articolele care sunt supuse sanctiunii judiciare de catre Comisia Europeana, din Legea privind comercializarea produselor alimentare, vor fi modificate, iar in cel mult doua saptamani va fi o dezbatere pe aceste articole.

Tine de noi sa facem aceste modificari, daca vom fi capabili. Am inceput deja consultarile cu toti beneficiarii legii, care au primit si documente scrise de la noi pentru a-si spune punctele de vedere. Nu vrem sa mai facem acum o dezbatere in care sa se certe intre ei. Vrem sa sintetizam ceva, iar la sfarsit sa-i chemam si sa propunem variante de lucru. Noi credem ca in doua saptamani vom face o dezbatere pe aceste articole. Avem solutii pentru modificarea lor?, a precizat Ioan Munteanu.



Poti fi interesat si de