Platile finale autorizate de APIA, in linie dreapta

Platile finale autorizate de APIA, in linie dreapta


Agentia de Plati ?i Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat procesarea si autorizarea platii finale pentru fermierii care au depus cereri unice de plata in cadrul Campaniei 2016, finalizand, totodata, plata avansului aferent acestui an, in suma totala de aproape 873 de milioane de euro.

plati finale apAgentia de Plati ?i Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat procesarea si autorizarea platii finale pentru fermierii care au depus cereri unice de plata in cadrul Campaniei 2016, finalizand, totodata, plata avansului aferent acestui an, in suma totala de aproape 873 de milioane de euro.
Potrivit unui comunicat al APIA, regulamentele europene prevad ca platile sa se faca in cel mult doua rate pe an, in cursul perioadei care incepe la 1 decembrie si se incheie la data de 30 iunie a anului calendaristic urmator.

Astfel, in ceea ce priveste platile finale, pana in prezent sunt in curs de autorizare la plata 109.161 fermieri, cu o suma totala de 14,5 milioane de euro.

De asemenea, APIA a anuntat ca a finalizat plata avansului aferent Campaniei 2016, in perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2016, fiind autorizata la plata suma totala de 872,89 milioane de euro, pentru un numar de 754.421 fermieri, din care 716,7 milioane de euro din FEGA si 156,18 milioane de euro din FEADR plus BN1 (cofinantare de la bugetul national).



Poti fi interesat si de