Romania, lider in UE la cresterea comertului cu amanuntul

Romania, lider in UE la cresterea comertului cu amanuntul


Volumul comertului cu amanuntul in Romania a urcat cu 20,1% in aprilie, comparativ cu perioada similara din 2015, aceasta fiind cea mare crestere in ritm anual inregistrata de o tara membra a Uniunii Europene, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica.

romania liderVolumul comertului cu amanuntul in Romania a urcat cu 20,1% in aprilie, comparativ cu perioada similara din 2015, aceasta fiind cea mare crestere in ritm anual inregistrata de o tara membra a Uniunii Europene, arata datele publicate vineri de Oficiul European de Statistica.
In zona euro, comertul cu amanuntul a crescut cu 1,4% in ritm anual, in timp ce in Uniunea Europeana s-a inregistrat un avans de 2,4%. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de combustibili au urcat cu 3,1%, cele de produse non-alimentare au crescut cu 2,9%, in timp ce vanzarile de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 1,9%. Cele mai mari cresteri au fost raportate in Romania (20,1%), Luxemburg (16,7%) si Polonia (6,6%), singurele scaderi fiind inregistrate in Belgia (minus 2,3%) si Germania (minus 0,6%).

Comertul cu amanuntul a ramas stabil in zona euro si a crescut cu 0,5% in UE, in aprilie comparativ cu luna precedenta. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au urcat cu 0,7%, cele de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 0,5% in timp ce vanzarile de combustibili au crescut cu 0,1%.

Cele mai mari cresteri in aprilie comparativ cu luna precedenta au fost raportate in Danemarca (4,5%), Polonia (3,7%) si Romania (2,8%), singurele scaderi fiind inregistrate in Finlanda (minus 1,2%), Germania (minus 0,9%) si Malta (minus 0,1%).



Poti fi interesat si de