O jumatate de tona de carne tocata, retrasa de la comercializare

O jumatate de tona de carne tocata, retrasa de la comercializare


Comisarii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor din Brasov au retras de la comercializare o jumatate de tona de carne tocata si carne pentru prepararea micilor adusa de la o fabrica din Calarasi, carnea fiind gasita, marti dimineata, la un depozit din municipiu, relateaza AGERPRES.

jumatateComisarii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor din Brasov au retras de la comercializare o jumatate de tona de carne tocata si carne pentru prepararea micilor adusa de la o fabrica din Calarasi, carnea fiind gasita, marti dimineata, la un depozit din municipiu, relateaza AGERPRES.

Reprezentantii OPC acuza probleme in ceea ce priveste temperatura la care s-a efectuat transportul carnii tocate si posibile nereguli privind documentele de insotire a marfii.

"Controlul a inceput marti dimineata la ora 7.00, atunci cand a ajuns si transportul de carne. Temperatura necesara acestui transport trebuia sa fie de sase grade Celsius, si nu de patru grade Celsius. Mai mult, potrivit documentelor de insotire asupra carora am suspiciuni, carnea a fost produsa in 8 februarie 2016, cu termen de garantie sapte zile. Inseamna ca marti aceasta carne a iesit din garantie si probabil urma sa fie congelata avand in vedere si un important numar de etichete care insotea marfa. Acestea erau atat pentru carne refrigerata, cat si pentru carne congelata, care are un alt termen de valabilitate si pe care foarte multi comercianti nu il respecta. La acest depozit de produse frigorifice am mai gasit nereguli si la sfarsitul anului trecut", a declarat pentru AGERPRES, comisarul sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Claudiu Susanu.

Sursa citata a adaugat ca firma a fost amendata cu 50 000 de lei. De asemenea, a fost sesizata si Politia economica deoarece exista suspiciuni privind documentele de insotire a marfii.

Comisarii de la Protectia Consumatorului vor continua sa faca controale si la alte depozite de alimente din Brasov, dar si in piete si magazine care comercializeaza produse alimentare, a mai spus Claudiu Susanu.



Poti fi interesat si de