Premiera in Romania: asigurari pentru seceta


Austriecii de la societatea de asigurari Die sterreichische Hagelversicherung, prin Agra Asigurari, vin in ajutorul agricultorilor si scot, pentru prima oara pe piata din tara noastra, un pachet de servicii de asigurari impotriva secetei. Acesta este ca o plasa de siguranta pentru romani, avand in vedere ca 2015 a fost un an negru pentru domeniul agriculturii din Romania.

secetaAustriecii de la societatea de asigurari Die sterreichische Hagelversicherung, prin Agra Asigurari, vin in ajutorul agricultorilor si scot, pentru prima oara pe piata din tara noastra, un pachet de servicii de asigurari impotriva secetei. Acesta este ca o plasa de siguranta pentru romani, avand in vedere ca 2015 a fost un an negru pentru domeniul agriculturii din Romania.
Anul trecut, tara noastra s-a confruntat cu cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani, iar pagubele s-au ridicat la peste 2 miliarde de euro. Insa pentru ca nicio companie nu oferea asigurari impotriva secetei, romanii au depins de ajutorul financiar de la stat. De anul acesta, insa, fermierii au o alternativa fiabila. Pentru a evita producerea acestui dezechilibru financiar dezastruos, romanii pot incheia polite impotriva secetei.

Eligibile sunt culturile de grau, porumb si floarea-soarelui si nu este necesara inspectia de dauna. E important de stiut ca fermierul este despagubit pentru deficitul de precipitatii si pentru zilele de canicula, iar calculul compensatiei se face pe baza datelor oficiale furnizate de statiile meteo.

Agricultorul primeste indemnizatia de la compania de asigurari doar daca, in anul curent, cantitatea de precipitatii este mai mica decat media de precipitatii din anii precedenti. Conform datelor furnizare pe site-ul oficial al Agra Asigurari, suma asigurata pe hectar si cultura este stabilita de asigurat. Culturile sunt la adapost si iarna tot cu ajutorul Agra Asigurari.

Firma are in portofoliu si servicii impotriva intemperiilor si include mai multe tipuri de riscuri: grindina, inghet, furtuna, ploi torentiale si incendiu. Despagubirile includ si costurile de refacere a recoltei, in caz de inghet, de exemplu. In caz de incendiu, ori grindina, sunt despagubite pierderile cantitative de productie.

Compania Die sterreichische Hagelversicherung a intrat, anul trecut, pe piata asiguratorilor din Romania, ca urmare a unui proces amplu de extindere in Europa de Est. Societatea a fost infiintata in 1947 in Austria la initiativa fermierilor si este prezenta, in acest moment, pe pietele din Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Romania. Obiectivul principal al companiei este acordarea cat mai rapid a ajutorului necesar, dar si reducerea birocratiei legata de incheierea politelor de asigurare si a constatarilor de daune.



Poti fi interesat si de