Constantin: 25 de companii din China, prezente la Indagra la Forumul 16+1

Constantin: 25 de companii din China, prezente la Indagra la Forumul 16+1


Aproximativ 25 de companii din China sunt prezente la Forumul 16+1 China si statele din Europa Centrala si de Est, care se desfasoara in cadrul Indagra, acestea urmand sa aiba intalniri de afaceri cu parteneri din Romania, a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

indagraa1Aproximativ 25 de companii din China sunt prezente la Forumul 16+1 China si statele din Europa Centrala si de Est, care se desfasoara in cadrul Indagra, acestea urmand sa aiba intalniri de afaceri cu parteneri din Romania, a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


"In Romania, asteptarile sunt foarte mari in ce priveste concretizarea acordurilor pe care le-am semnat anul trecut. Pot sa va anunt ca domnul ministru Han a venit in Romania cu o delegatie extrem de importanta. Cred ca sunt aproximativ 25 de companii care vor avea astazi (miercuri n.r.) in a doua parte a zilei intalniri concrete, business to business, cu producatori din Romania si eu cred ca vom face inca un pas important in vederea concretizarii acestor relatii extraordinare. E o vointa foarte mare de ambele parti. Cred ca s-au realizat lucruri si nu cred ca exagerez atunci cand spun ca lucruri istorice. Nu am avut niciodata un protocol de colaborare cu China in domeniul exporturilor de animale vii, in domeniul exportului de produse din carne de porc", a declarat Daniel Constantin, la finalul vizitei targului de produse bio, unde a fost impreuna cu ministrul Agriculturii din China, Han Changfu.

Ministrul Daniel Constantin a mai precizat ca s-a deschis cadrul de cooperare pentru exportul de produse cum ar fi mierea, dar si in sectorul cresterii ovinelor, atat la animale vii cat si la produse din carne.

La randul sau, ministrul Agriculturii din China, Han Changfu, a spus ca tara sa acorda o importanta deosebita agriculturii, colaborarii in domeniul agricol cu Romania si ca sprijina intreprinderile din cele doua tari sa colaboreze in acest sector.

La evenimentul de deschidere a Indagra a fost prezent si premierul Victor Ponta.

Peste 450 de firme din 22 de tari sunt prezente la targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii zootehniei, Indagra 2014, care a debutat miercuri, la Romexpo, alaturi de alte cinci targuri cu tematici complementare si cu traditie in domeniu.



Poti fi interesat si de