BRD-Groupe Societe Generale a semnat cu APIA conventii noi

BRD-Groupe Societe Generale a semnat cu APIA conventii noi


BRD - Groupe Societe Generale a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) conventii noi pentru finantarea fermierilor ce beneficiaza de ajutoare nationale tranzitorii in sectorul zootehnic, informeaza banca printr-un comunicat remis, joi, Agerpres.

brd-leii1BRD - Groupe Societe Generale a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) conventii noi pentru finantarea fermierilor ce beneficiaza de ajutoare nationale tranzitorii in sectorul zootehnic, informeaza banca printr-un comunicat remis, joi, Agerpres.


Acordurile incheiate intre APIA si BRD - Groupe Societe Generale permit fermierilor sa incaseze in avans subventiile aferente schemelor de Ajutoare Nationale Tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, specia bovine (schema decuplata de productie) si sectorul ovine-caprine (schema cuplata de productie).

Fermierii declarati eligibili de APIA trebuie sa prezinte bancii adeverinta de inregistrare ca fermieri, urmand ca, printr-o procedura de lucru simplificata, sa poata primi 90% din valoarea subventiei de incasat.

Pentru anul 2014, sumele cuvenite beneficiarilor de ajutoare nationale tranzitorii in sectorul zootehnic sunt de 300 lei/cap de animal la bovine si de 20 lei/cap de animal pentru sectorul ovine/caprine.

Noile acorduri trilaterale incheiate cu APIA vin la doar doua luni dupa semnarea conventiei de lucru pentru beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), campania 2014. In acest interval, banca a finantat peste 1.500 de fermieri beneficiari de subventii SAPS, volumul total al creditelor depasind 135 milioane de lei.

Oferta BRD raspunde unei game diversificate de nevoi ale fermierilor din Romania, atat in ceea ce priveste necesarul de finantare pe termen scurt (credite de prefinantare a subventiilor APIA, credite de campanie agricola etc.) cat si proiectele de investitii (inclusiv cele cu componenta de fonduri europene).

BRD-GSG are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 880 de unitati. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume.



Poti fi interesat si de