Ministerul Agriculturii vrea sa infiinteze un departament de comert

Ministerul Agriculturii vrea sa infiinteze un departament de comert


Ministerul Agriculturii intentioneza sa creeze un departament de comert in cadrul institutiei pentru a-i ajuta pe producatorii romani sa patrunda pe pietele externe, inclusiv din spatiul extracomunitar, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

agriculturaMinisterul Agriculturii intentioneza sa creeze un departament de comert in cadrul institutiei pentru a-i ajuta pe producatorii romani sa patrunda pe pietele externe, inclusiv din spatiul extracomunitar, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
El a mai precizat ca a fost aprobat si actul normativ privind trimiterea de atasati agricoli in strainatate, mai ramane doar sa fie gasite si resursele financiare pentru plata acestora.

Fermierii au stabilizat productia si acum intreaba unde sa vanda. Avem nevoie de oameni specializati in agricultura pe langa ambasadele Romaniei din strainatate, a declarat vineri ministrul Agriculturii in cadrul unei conferinte pe teme de agricultura.

Un prim pas in acest sens ar putea fi facut cat de curand pe relatia cu China, tara care si-a manifestat interesul sa dezvolte relatiile economice cu Romania.

Ministrul Agriculturii a precizat ca exista oameni pregatiti care sa fie trimisi in China. Alte piete avute in vizor sunt tarile arabe, pia?a UE, in special Franta si Marea Britanie.

Daniel Constantin a mai spus ca in ultimul an comertul extracomunitar cu produse agricole s-a majorat cu 70%.



Poti fi interesat si de