Stagii de practica pentru studentii galateni cu bani europeni

Stagii de practica pentru studentii galateni cu bani europeni


Un numar de 350 de studenti din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati vor participa gratuit la sesiuni de consiliere si orientare profesionala in cadrul proiectului Pregateste-te pentru viitor! - stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar.

arc logoUn numar de 350 de studenti din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati vor participa gratuit la sesiuni de consiliere si orientare profesionala in cadrul proiectului Pregateste-te pentru viitor! - stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar.
Proiectul se va desfasura pe parcursul a 18 luni (aprilie 2014- octombrie 2015), fiind realizat de catre Asociatia Romana a Carnii (ARC), in parteneriat cu spaniolii de la I.F.I. si Universitatea Dunarea de Jos din Galati, potrivit unui comunicat ARC.
De asemenea, 200 de studenti, din grupul tinta de 350, vor participa la stagii de practica la angajatori din industria agroalimentara.

Pentru stimularea competitiei, in urma stagiilor de practica, se va organiza un concurs pentru demonstrarea competentelor si abilitatilor dobandite, urmand ca primii 100 studenti clasati sa castige cate un premiu in valoare de 1.100 lei, iar primii 15 clasati sa participe la vizita de studiu ce va fi organizata in Madrid, Spania, se mai arata in comunicat.

La evenimentul de lansare a proiectului, desfasurat la Galati in data de 6 octombrie, au participat prof.dr. Ing. Anca Nicolau, Prorector- Activitatea de cercetare stiintifica din cadrul Universitatii Dunarea de Jos, dar si parteneri din industria agroalimentara si alimentatie publica din regiunea sud-est, precum DruAgro - ZIMBRIA, Paneurogal, Patisimo, Gama Cris, Vega Companysi Dunarea Galati.

Proiectul, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 in cadrul Axei Prioritare 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1. Tranzitia de la scoala la viata activa, dispune de fonduri in valoare de doua milioane de lei.



Poti fi interesat si de