ARC anunta lansarea proiectului Pregateste-te pentru viitor!

ARC anunta lansarea proiectului Pregateste-te pentru viitor!


Asociatia Romana a Carnii(ARC) anunta lansarea proiectului Pregateste-te pentru viitor! - stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 in cadrul Axei Prioritare 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1. Tranzitia de la scoala la viata activa.

arc1Asociatia Romana a Carnii(ARC) anunta lansarea proiectului Pregateste-te pentru viitor! - stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 in cadrul Axei Prioritare 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1. Tranzitia de la scoala la viata activa.


Asociatia Romana a Carnii, in parteneriat cu Universitatea Dunarea de Jos din Galati si partenerul transnational din Spania Instituto de Formacin Integral IFI, implementeaza in perioada aprilie 2014 - octombrie 2015 proiectul mai sus mentionat, avand ca obiectiv general imbunatatirea competentelor profesionale in randul viitorilor absolventi de studii superioare si asigurarea tranzitiei de la scoala la viata activa in vederea cresterii gradului de ocupare pentru absolventii din invatamantul superior.

Asociatia Romana a Carnii ARC (www.rma.ro) este o organizatie patronala de referinta in domeniul industriei alimentare, recunoscuta in statele membre ale Uniunii Europene. ARC reprezinta si apara interesele membrilor asociatiei in relatia cu organismele guvernamentale si neguvernamentale ale statului. In acelasi timp, contribuie la promovarea si dezvoltarea tehnica si economica a firmelor membre.

Fiind cea mai mare si cea mai importanta institutie de invatamant superior din sud - estul Romaniei (aproximativ 18.000 studenti, 15 facultati), Universitatea Dunarea de Jos din Galati (www.ugal.ro) se constituie un varf de lance al progreselor tehnice, stiintifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediata sau pe termen mediu si lung, menit sa contribuie in primul rand la progresul municipiului Galati. In acest sens, Universitatea colaboreaza strans cu mediul socio-economic oferindu-i specialistii de care are nevoie, consultanta, solutii tehnice la problemele curente.

Partenerul transnational Instituto de Formacin Integral - IFI (www.ifionline.com) este un furnizor de formare autorizat, atat pe teritoriul spaniol, cat si pe teritoriul romanesc, fiind o companie dedicata prestarii de servicii in domeniul resurselor umane si gestiunii de proiecte, specializata in formarea profesionala in vederea angajarii in munca (creeaza, gestioneaza si preda cursuri adaptate nevoilor clientilor sectorului de activitate), consultantei si proiectelor (in ariile de proiecte europene, noile tehnologii, prevenirea de riscuri de munca, calitatii, egalitatii de sanse, angajarii in munca a colectivelor celor mai defavorizate, etc.).

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de 350 de studenti inmatriculati in sistemul national de invatamant care vor beneficia de consiliere si orientare profesionala, iar 200 dintre acestia vor participa la stagii de practica.

Selectia studentilor se va face cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati in domeniul ocuparii si al muncii, egalitate de sanse si nediscriminare si luarea in considerare a tuturor politicilor si practicilor prin care sa nu se realizeze nicio deosebire, excludere, restrictie sau preferinta indiferent de: rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, convingeri, gen, orientare sexuala, varsta, handicap, apartenenta la o categorie defavorizata.

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc luni, 06 octombrie 2014, incepand cu ora 16:00 la Hotel Vila Classic din Galati, str I.L. Caragiale, nr. 2.

La eveniment sunt invitati sa participe studenti apartinand grupului tinta, reprezentanti ai firmelor din industria agroalimentara, cu activitate economica in zona de implementare a proiectului, precum si reprezentanti din mass-media, se arata in comunicatul ARC.



Poti fi interesat si de