Ministrul Agriculturii: Rectificarea bugetara a adus un plus de 50 de milioane de lei

Ministrul Agriculturii: Rectificarea bugetara a adus un plus de 50 de milioane de lei


Rectificarea bugetara a adus un plus de 50 de milioane de lei la capitolul subventii, bani ce vor fi alocati in sectoarele apicultura, agricultura ecologica si zootehnie, a declarat, marti, pentru Agerpres, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

madr-subventii1Rectificarea bugetara a adus un plus de 50 de milioane de lei la capitolul subventii, bani ce vor fi alocati in sectoarele apicultura, agricultura ecologica si zootehnie, a declarat, marti, pentru Agerpres, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


"Rectificarea ne permite sa venim in intampinarea anumitor sectoare din agricultura care aveau acum nevoie de ajutor, asa cum ne-am angajat. Primim 50 de milioane de lei in plus la capitolul subventii. Din aceste sume, pregatim hotararile de guvern pentru saptamana viitoare ca sa ajutam apicultura cu o schema de minimis si agricultura ecologica, la fel, printr-o schema de minimis", a spus Constantin.

Potrivit sursei citate, o parte din bani vor fi orientati si catre sectorul zootehnic, pentru imbunatatirea ameliorarii genetice a raselor.

"Mai gandim in aceste zile alte scheme, tot de minimis, pentru sectorul zootehnic, pentru bovine si ovine, prin care vrem sa investim in viitor in materialul genetic. Vrem sa sprijinim imbunatatirea ameliorarii genetice a raselor. Schema va fi publica intr-o zi sau doua. Ma bucur ca am avut aceasta posibilitate cu acesti 50 de milioane de lei in plus sa gandim un ajutor punctual, dar care poate avea rezultate benefice in viitorul apropiat", a adaugat ministrul Agriculturii.

In ceea ce priveste sumele care au fost taiate la rectificarea bugetara de la capitolul de cofinantare a fondurilor europene, seful MADR a afirmat ca acestea "se vor intoarce la minister pana la sfarsitul anului".

"Sumele care au fost taiate la capitolul de cofinantare a fondurilor europene se vor intoarce la minister pana la sfarsitul anului, pe masura ce aceste fonduri vor fi absorbite. Va asigur ca Ministerul Agriculturii va ramane campion al absorbtiei de fonduri europene si ca nu vom avea sume dezangajate vizavi de Comisia Europeana", a subliniat vicepremierul Daniel Constantin.



Poti fi interesat si de