Dragnea: Am discutat despre grabirea procedurilor in China pentru exportul de carne

Dragnea: Am discutat despre grabirea procedurilor in China pentru exportul de carne


Vicepremierul Zhang Gaoli a anuntat oficial in cadrul convorbirilor purtate joi la Palatul Victoria ca R.P. Chineza a reluat procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare romanesti, a anuntat vicepremierul Liviu Dragnea.

dragnea-china1Vicepremierul Zhang Gaoli a anuntat oficial in cadrul convorbirilor purtate joi la Palatul Victoria ca R.P. Chineza a reluat procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare romanesti, a anuntat vicepremierul Liviu Dragnea.


"Au fost depasite cauzele care au determinat suspendarea exporturilor generate, stiti bine, de acea suspiciune care aparuse la noi cu boala vacii nebune. Astazi am discutat despre grabirea procedurilor in China pentru exportul de carne de bovine, carne de porc si pui. De asemenea, au existat solicitari pentru exportul altor produse, lucerna, grau, porumb si turte de floarea-soarelui in prima faza", a declarat vicepremierul intr-o conferinta de presa.

Liviu Dragnea a adaugat ca s-a mai convenit ca la reuniunea pe domeniul agricol in format 16+1 care se va desfasura in luna octombrie la Bucuresti, China sa fie reprezentata la cel mai inalt nivel ministerial, si anume, de ministrul Agriculturii.

"Un lucru important care s-a stabilit astazi: in octombrie, pentru prima data se va realiza de catre China o reuniune ministeriala 16+1, este prima data cand se realizeaza in afara Chinei un asemenea summit, la Bucuresti. Decizia luata astazi a fost ca reprezentarea Chinei sa fie la cel mai inalt nivel al ministerului, respectiv ministrul Agriculturii, care impreuna cu domnul vicepremier Daniel Constantin vor fi coorganizatorii acestui eveniment extrem de important pentru noi in zona agriculturii", a subliniat vicepremierul, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de