Ministerul Agriculturii sustine produsul bio si agricultura ecologica

Ministerul Agriculturii sustine produsul bio si agricultura ecologica


Ministerul Agriculturii continua sa fie un sustinator al produselor de calitate, sanatoase, bio si, implicit, al agriculturii ecologice, a declarat, duminica, in cadrul Festivalului Bio de la Muzeul Satului, Viorel Morarescu, director general in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale /MADR/.

madr-bio1Ministerul Agriculturii continua sa fie un sustinator al produselor de calitate, sanatoase, bio si, implicit, al agriculturii ecologice, a declarat, duminica, in cadrul Festivalului Bio de la Muzeul Satului, Viorel Morarescu, director general in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale /MADR/.


'Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale /MADR/ ramane un sustinator al produselor de calitate, obligatoriu si produsele bio. De altfel, ministerul sustine produsul bio, agricultura ecologica, produsele traditionale si, de ce nu, schemele de calitate la nivelul Uniunii Europene. Aici vorbim de produsele direct din ferma si produsul montan.

Cred ca este foarte important sa mancam produse sanatoase, produse care sa ne asigure o sanatate buna, in asa fel incat sa putem fi apti de munca', afirmat Morarescu.
La randul sau, presedintele Asociatiei operatorilor din agricultura ecologica Bio-Romania, Marian Cioceanu, a mentionat faptul ca firmele membre ale entitatii pe care o conduce au resit sa exporte produse bio in valoare de 70 de milioane de euro.

'Firmele membre Bio Romania au exportat produse in valoare de peste 70 de milioane de euro. Eu cred ca, in ultimi trei ani, perceptia produsului ecologic, cel putin in Romania, a crescut foarte mult. Romania a reusit sa mentina numarul fermelor ecologice la 15.000, iar vestea buna este ca, de la anul, agricultura bio va primi fonduri mai consistente. Romania poate deveni, astfel, pana in anul 2020, tara numarul 1 in Europa in privinta certificarii de terenuri pe care se practica agricultura de tip ecologic', a spus Cioceanu.

Editia a II-a a Festivalului BIO a continuat duminica la Muzeul National al Satului 'Dimitrie Gusti' din Capitala, cu evenimente la care au fost invitati sa participe vizitatorii muzeului.
In cadrul celei de-a doua zile a evenimentului, co-organizatorul Asociatia operatorilor din agricultura ecologica - Bio-Romania a acordat o serie de distinctii, printre care vicepresedintei Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European, Daciana Sarbu, dar si Ministerului Agriculturii.

Conform datelor oficiale, exporturile romanesti din agricultura ecologica au ajuns, la finele anului trecut, la 60 de milioane de euro, de la 1,5 milioane de euro, in 2010, acestea bazandu-se mai mult pe materie prima, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de