Directorul Statiunii de la Popauti cere aministie fiscala pentru cercetare

Directorul Statiunii de la Popauti cere aministie fiscala pentru cercetare


Directorul Statiunii de Cercetare- Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor de la Popauti- judetul Botosani, Ionica Nechifor, cere Guvernului si Parlamentului sa dispuna amnistierea fiscala a tuturor statiunilor de cercetare.

oaiee1Directorul Statiunii de Cercetare- Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor de la Popauti- judetul Botosani, Ionica Nechifor, cere Guvernului si Parlamentului sa dispuna amnistierea fiscala a tuturor statiunilor de cercetare.


Intr-o scrisoare deschisa adresata Executivului si Legislativului, acesta cere 'deblocarea activitatii din cercetare printr-o amnistie fiscala privind datoriile statiunilor de cercetare din sectorul agricol, datorii care, de drept, trebuiau achitate din bugetul statului'.

Nechifor sustine ca stergerea datoriilor catre bugetul de stat ar permite unitatilor de cercetare sa intocmeasca proiecte si sa fie eligibile pe axele de finantare europene incepand cu 2015.

'In ultima perioada, asistam la tot felul de anunturi cu sau fara scop electoral, asistam la tot felul de laude cu realizari si promisiuni dintre cele mai spectaculoase in administratie. Mai observam aparitii legislative cu tot felul de amnistii fiscale, dar nimeni nu se gandeste la relansarea cercetarii in Romania, cu precadere in domeniul agriculturii, domeniu care ne asigura alimentatia zilnica. Cercetarea in agricultura romaneasca este ingenuncheata din lipsa de fonduri, mai mult, datoriile acumulate in ultimii ani, aduc dupa sine falimentul', a declarat Nechifor, conform Agerpres.



Poti fi interesat si de