Banca Romaneasca ofera credite beneficiarilor de subventii APIA

Banca Romaneasca ofera credite beneficiarilor de subventii APIA


Banca Romaneasca ofera firmelor ce beneficiaza de subventii de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) in cadrul schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), precum si crescatorilor de animale (pasari si porcine), beneficiari ai masurii 215, credite cu o marja fixa de 2,5%, a informat, marti, banca.

brom-lei1Banca Romaneasca ofera firmelor ce beneficiaza de subventii de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) in cadrul schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), precum si crescatorilor de animale (pasari si porcine), beneficiari ai masurii 215, credite cu o marja fixa de 2,5%, a informat, marti, banca.


Oferta bancii se realizeaza in urmatoarele conditii de creditare: dobanda ROBOR la 6 luni +2,5% marja fixa si un comision de utilizare a creditului de 0,35% din valoarea accesata.

Banca Romaneasca a alocat un plafon de pana la 225 milioane de lei pentru creditarea clientilor beneficiari ai subventiilor APIA pentru anul 2014.

Comisionul de utilizare a creditului este de 0,35% din valoarea sumei accesate. Antreprenorii din agricultura care detin adeverinte APIA pot accesa in avans pana la 90% din valoarea subventiei oferite.

Creditele sunt acordate in lei si vor fi rambursate in momentul incasarii subventiilor, virate de APIA in conturile beneficiarilor deschise la Banca Romaneasca.

FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) poate garanta pana la 80% din valoarea creditului acordat. Finantarile in baza subventiilor de incasat se fac in lei, urmand ca APIA sa efectueze plata subventiei numai in contul curent comunicat in adeverinta. Rambursarea capitalului imprumutat se va efectua o singura data, la momentul primirii sumelor de la APIA sau la scadenta creditului.

Banca Romaneasca este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, cu un indice de solvabilitate de circa 17,73%, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de