Angajata a APIA, trimisa in judecata pentru luare de mita

Angajata a APIA, trimisa in judecata pentru luare de mita


Procurorii bistriteni au trimis in judecata o angajata a Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru luare de mita, dupa ce aceasta a primit bani pentru a aproba cereri de acordare a subventiilor pe suprafata.

angajata-mita1Procurorii bistriteni au trimis in judecata o angajata a Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru luare de mita, dupa ce aceasta a primit bani pentru a aproba cereri de acordare a subventiilor pe suprafata.


Potrivit raportului de activitate pe luna august postat, luni, pe site-ul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, Marilena Somesan este acuzata ca, in cursul anului 2010, in calitate de functionar public la APIA Bistrita-Nasaud, a primit de la trei persoane cate 200 lei in vederea aprobarii punerii in plata si procesarii cererilor de acordare de subventii in agricultura.

Directorul APIA Bistrita-Nasaud, Florin Capraru, a declarat pentru Agerpres ca functionara in cauza este in continuare angajata a institutiei si ca, in urma problemelor de serviciu de acum patru ani, a primit o sanctiune disciplinara, fiind mutata de la serviciul care acorda subventii pe suprafata la cel care acorda subventii pentru animale.

In luna iunie a acestui an, APIA Bistrita-Nasaud s-a mai confruntat cu un scandal legat de primirea de foloase necuvenite de catre angajatii sai. In data de 20 iunie, procurorii DNA au organizat un flagrant si au dus la audieri trei angajati care se ocupau de primirea cererilor de subventii pentru animale, in birourile carora au fost gasite diverse sume de bani si cas adus de fermieri.



Poti fi interesat si de