Tehnologii inovatoare la Farm Progress Slobozia

Tehnologii inovatoare la Farm Progress Slobozia


Fermierii din zonele de sud, sud-est si estul tarii au luat contact, saptamana trecuta, la Farm Progress Slobozia, un eveniment cu traditie organizat de Monsanto, cu ultimele noutati ale companiei americane in materie de solutii tehnologice pentru culturile de porumb.

tehnologii-monsanto1Fermierii din zonele de sud, sud-est si estul tarii au luat contact, saptamana trecuta, la Farm Progress Slobozia, un eveniment cu traditie organizat de Monsanto, cu ultimele noutati ale companiei americane in materie de solutii tehnologice pentru culturile de porumb.


In cadrul unei platforme experimentale, au fost prezentati hibrizi de porumb Dekalb pentru a se vedea potentialul de productie si comportamentul acestora in diferite conditii de clima si sol, scopul fiind cresterea productiilor agricole, o data cu prezervarea resurselor naturale. Monsanto a organizat, in perioada 28-29 august, evenimentul dedicat jurnalistilor intitulat Drumul unei seminte. Cu aceasta ocazie, participantii au putut urmari cum se desfasoara procesul de productie a unei seminte, de la obtinere si pana la distributie. Evenimentul a adus astfel in discutie unele dintre cele mai importante aspecte pentru companie: imbunatatirea productiei agricole si implicarea in sustinerea dezvoltarii agriculturii in zonele sarace din Romania.

Manifestarea, la care au participat jurnalisti si fermieri, a cuprins trei etape importante. In prima faza participantii au vizitat un camp de multiplicare a porumbului, unde au putut observa etapa de recoltare a acestei culturi, tragand, de asemenea, un semnal de alarma asupra ideii de conservare a resurselor vitale si oferind participantilor posibilitatea de a afla care sunt solutiile cele mai la indemana pentru a creste productivitatea in agricultura.Cea de-a doua etapa a constat in vizitarea statiei de procesare a semintelor de la Sinesti, cea mai performanta statie de procesare din Europa a companiei. Anual, in aceasta locatie sunt procesate, conditionate si insacuite seminte de porumb ce insumeaza peste 2,7 milioane de saci pentru insamantare, adica se pot insamanta circa 2,1 milioane hectare de porumb.

Intinzandu-se pe o suprafata de 15 hectare, statia de procesare de la Sinesti foloseste cele mai bune practici industriale care pregatesc samanta pentru fermierii care vor semana porumb pentru consum in anul urmator. Turul statiei de la Sinesti a aratat in mod practic procesarea semintelor de porumb pas cu pas: depanusarea si selectia, uscarea, batozarea, stocarea, sortarea, tratamentul, impachetarea si transportul.

Vizita s-a incheiat cu seminariile Farm Progress Slobozia, unde au fost prezentate solutii tehnologice inovatoare si eficiente pentru culturile de porumb.

Compania americana este unul dintre liderii globali ce ofera solutii bazate pe tehnologie si produse agricole care imbunatatesc productivitatea la nivel de ferm? si calitatea hranei.



Poti fi interesat si de