Agricover Credit a obtinut, in S1, un profit net de opt milioane de lei, in crestere cu 11% fata de S1 2013

Agricover Credit a obtinut, in S1, un profit net de opt milioane de lei, in crestere cu 11% fata de S1 2013


Agricover Credit IFN a obtinut, in primul semestru din acest an, un profit net de peste opt milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 11% comparativ cu semestrul I al anului 2013, potrivit unui comunicat al institutiei transmis, miercuri, Agerpres.

agricover-profit1Agricover Credit IFN a obtinut, in primul semestru din acest an, un profit net de peste opt milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 11% comparativ cu semestrul I al anului 2013, potrivit unui comunicat al institutiei transmis, miercuri, Agerpres.


In aceeasi perioada, societatea a inregistrat un un profit operational de peste 11 milioane de lei, in crestere cu 28% fata de perioada similara din 2013.

'Valoarea expunerii a ajuns, in acest semestru, la 580 de milioane de lei, in crestere cu 60% in comparatie cu perioada similara din 2013. Evolutia pozitiva din primul semestru confirma ca preocuparea continua pentru nevoile fermierilor, cunoasterea profunda a domeniului ne ajuta sa raspundem eficient cerintelor acestora prin solutiile inovatoare pe care le dezvoltam', a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

In perioada mentionata, institutia a acordat credite in valoare de 315,5 milioane de lei, cu 25% peste valoarea inregistrata la 30 iunie 2013. Creditele neperformante cu restante mai mari de 90 de zile reprezentau, la 30 iunie 2014, 1% din total credite, se mai arata in comunicatul citat.

'Infiintata in 2008, Agricover Credit este singura institutie financiara din Romania care ofera produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic', se precizeaza in comunicat.



Poti fi interesat si de