FNGCIMM are conventii cu sase banci


Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a semnat conventii cu sase finantatori pentru garantarea creditelor accesate de catre beneficiarii APIA, Campania SAPS 2014, se arata intr-un comunicat al Fondului transmis, miercuri, Agerpres.

fngcimm-leii1Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a semnat conventii cu sase finantatori pentru garantarea creditelor accesate de catre beneficiarii APIA, Campania SAPS 2014, se arata intr-un comunicat al Fondului transmis, miercuri, Agerpres.


'De astazi (n.r. - miercuri), agricultorii vor putea accesa credite, beneficiind de garantia FNGCIMM, apeland la una din cele sase banci partenere: CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, UnicreditTiriac Bank si Garanti Bank, alte banci urmand sa se alature in zilele urmatoare', se arata in comunicatul Fondului.

Prin semnarea noilor conventii, clientii bancilor mentionate pot beneficia de garantarea creditelor de catre Fond in proportie de maxim 80% din valoarea creditului.

Garantia se acorda beneficiarilor la solicitarea bancilor, pe baza dosarului de credit, nefiind nevoie de o documentatie suplimentara celei solicitate de banca, se mai arata in comunicat.

'Pentru a beneficia de garantia FNGCIMM, producatorii agricoli trebuie sa se incadreze in categoria IMM-uri, putand fi organizati ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale. De asemenea, trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate ale finantatorilor, sa detina adeverintele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara, in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene si sa nu beneficieze de garantii de la alte fonduri de garantare pentru aceeasi finantare', se subliniaza in comunicatul citat.



Poti fi interesat si de