Rusia a fost o piata inchisa pentru carnea din Romania

Rusia a fost o piata inchisa pentru carnea din Romania


Interdictia totala decretata de catre Rusia vizeaza carnea de vita, de porc si de pui, pestele, branza, laptele, legumele si fructele provenite din SUA, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia.

rusia-carne11Interdictia totala decretata de catre Rusia vizeaza carnea de vita, de porc si de pui, pestele, branza, laptele, legumele si fructele provenite din SUA, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia.


Miercuri, presedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a interzis pentru un an importurile de produse agricole si alimentare din tarile care au impus sanctiuni Rusiei.

Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, considera ca nu este nimic dramatic din punctul de vedere al Romanei, in conditiile in care ultimii 7-8 ani nu s-au exportat produse agroalimentare in Rusia. "Din punct de vedere al Romaniei nu este nimic dramatic. Romania nu face export in Rusia, poate ceva nesemnificativ, fructe si legume, dar produse din carne si lapte nu. Rusia a fost o piata inchisa in ultimii ani. Ei au o legislatie foarte ciudata, au avut intotdeauna restrictii foarte multe si mari pentru Romania si pentru toata Europa. Au inghitit foarte multe fructe si legume, dar nu de la noi, si foarte multa carne de la nemti.
Pe Germania o va atinge aceasta decizie foarte mult", a afirmat Minea citat de Agerpres.

In aceeasi ordine de idei, Stefan Padure, presedintele APAR, considera ca este pentru prima data bucuros ca nu facem export in Rusia.

"Desi ne-am chinuit nu am reusit sa ajungem pe piata Rusiei pentru ca ne-au blocat. Spun cu tristete ca sunt fericit pentru ca as fi preferat sa fi avut ceva de pierdut daca aveam un business acolo, pe piata rusa", a precizat Stefan Padure.



Poti fi interesat si de