Cazul de antrax depistat in Ungaria nu aduce atingere sanatatii publice a consumatorilor romani

Cazul de antrax depistat in Ungaria nu aduce atingere sanatatii publice a consumatorilor romani


Cazul de antrax depistat in Ungaria nu are implicatii asupra sanatatii publice a consumatorilor din Romania, transmite ANSVSA(Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor).

cazul-antrax1Cazul de antrax depistat in Ungaria nu are implicatii asupra sanatatii publice a consumatorilor din Romania, transmite ANSVSA(Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor).


Din informatiile detinute pana in acest moment, cazul de antrax depistat de autoritatile din Ungaria, a aparut in urma unei sacrificari ilegale, intr-o ferma la 160 de km de Budapesta.

Persoanele spitalizate se presupune ca ar fi contractat boala in timpul sacrificarii ilegale.

In Romania se face vaccinarea OBLIGATORIE impotriva antraxului, a tuturor speciilor receptive ?i astfel se previne aparitia imbolnavirilor la om.

In acest an, campania de vaccinare impotriva antraxului a fost demarata in tara noasatra, la inceputul lunii mai, inainte ca animalele sa fie scoase la pa?unat.

Imunizarea se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele ?i ovinele, indiferent de sexul animalelor, dupa implinirea varstei de o luna.

Nu exista nicio notificare in acest sens pe Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente ?i Furaje.



Poti fi interesat si de