Romania, tara cu risc neglijabil in privinta ESB

Romania, tara cu risc neglijabil in privinta ESB


Romania a primit din partea Organizatiei Internationale pentru Epizootii (OIE) certificatul prin care i se recunoaste statutul de tara cu risc neglijabil pentru boala vacii nebune, a anuntat presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastireanu.

manastireanu ansvsaRomania a primit din partea Organizatiei Internationale pentru Epizootii (OIE) certificatul prin care i se recunoaste statutul de tara cu risc neglijabil pentru boala vacii nebune, a anuntat presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastireanu.
Seful ANSVSA a precizat ca Romaniei i-a fost inmanat saptamana trecuta, in cadrul OIE, in premiera, certificatul prin care se recunoaste statutul de tara cu risc neglijabil pentru encefalita spongiforma bovina.

Romania a efectuat analize timp de sapte ani pentru a putea primi acest standard (este vorba de standardul de top din cele trei pe care le emite) din partea OIE.

In urma analizelor efectuate in ultimii sapte ani si a unor chestionare pe care le-am completat, OIE a ajuns la concluzia ca indeplinim toate criteriile care dovedesc ca riscul pentru Encefalita spongiforma bovina in Romania este unul neglijabil. Romania a obtinut standardul de top din cele trei ale OIE, a declarat Cristian Doicu, director general ANSVSA. .

OIE are trei standarde privind evolutia bolii vacii nebune, primul standard nedeterminat, cel de-al doilea standard controlat, iar cel de-al treilea, cel mai avansat, standard neglijabil.



Poti fi interesat si de