Ponta si Constantin, in vizita la Smithfield


Romania va putea sa realizeze primele exporturi de carne de porc si de bovine catre China in aproximativ o luna, a declarat, joi, la Timisoara vicepremierul Daniel Constantin in cadrul unei vizite la fabrica de nutreturi de la Vinga (judetul Arad) detinuta de Smithfield Romania, cel mai mare producator de carne de porc de pe piata locala. Constantin a fost insotit de catre premierul Victor Ponta si presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.

dc pontaRomania va putea sa realizeze primele exporturi de carne de porc si de bovine catre China in aproximativ o luna, a declarat, joi, la Timisoara vicepremierul Daniel Constantin in cadrul unei vizite la fabrica de nutreturi de la Vinga (judetul Arad) detinuta de Smithfield Romania, cel mai mare producator de carne de porc de pe piata locala. Constantin a fost insotit de catre premierul Victor Ponta si presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.

In urmatoarele doua saptamani ministrul Agriculturii din China va veni in Romania. Primele exporturi in China pe partea de porcine se pot realiza peste o luna. Anul trecut, am semnat un memorandum si pentru zona de bovine. Eu cred ca in aceeasi perioada vor fi facute si primele exporturi de animale vii, a declarat Daniel Constantin la Timisoara.

Acesta sustine ca in priveste sectorul de crestere a bovinelor, intentia Ministerului Agriculturii este de a sustine nu doar exportul de animale, ci si dezvoltarea fermelor in Romania, pentru a fi creata "baza" pentru export.

La randul lui, premierul Victor Ponta, a indemnat romanii sa consume carne romaneasca si produse romanesti atat in tara, cat si cand sunt plecati in afara.
Valoarea totala a exportului de carne de porc realizat de Smithfield Prod firma parte a grupului Smithfield- in anul 2013 a fost de 132.5 milioane de lei. In portofoliul de clienti externi ai Smithfield sunt incluse companii active pe piata intracomunitara, provenind din 17 state.



Poti fi interesat si de