Diminuarea TVA in panificatie ar putea fi extinsa, dupa o evaluare, in septembrie, la carne

Diminuarea TVA in panificatie ar putea fi extinsa, dupa o evaluare, in septembrie, la carne


Premierul Victor Ponta a declarat dupa o vizita la SC Pambac SA din Bacau, una din cele mai importante societati din tara in domeniul industriei de morarit si panificatie, ca proiectul de reducere a TVA la paine de la 24 % la 9% initiat de Guvern la 1 septembrie 2013 a fost unul corect si benefic atat pentru "firmele cinstite", cat si pentru populatie, intentionandu-se ca, dupa o evaluare prevazuta in luna septembrie, masura sa fie extinsa la carne, legume, fructe si produse bio.

ponta15Premierul Victor Ponta a declarat dupa o vizita la SC Pambac SA din Bacau, una din cele mai importante societati din tara in domeniul industriei de morarit si panificatie, ca proiectul de reducere a TVA la paine de la 24 % la 9% initiat de Guvern la 1 septembrie 2013 a fost unul corect si benefic atat pentru "firmele cinstite", cat si pentru populatie, intentionandu-se ca, dupa o evaluare prevazuta in luna septembrie, masura sa fie extinsa la carne, legume, fructe si produse bio.
"Am initiat masura in ideea de ajuta firmele cinstite, apoi de a combate ceea ce numim evaziune fiscala intr-un domeniu in care aceasta era la un nivel foarte ridicat. Voiam, de asemenea, sa avem un proiect de succes care sa dovedeasca faptul ca putem spijini firmele corecte ajutandu-le prin taxe mici, care sa le permita investitii, dar si crearea ori mentinerea unui important numar de locuri de munca.
Potrivit premierului, Pambac, unde muncesc o mie de salariati, este un exemplu "tonic", care ii creeaza un sentiment de multumire pentru decizia luata, "chiar daca s-a sugerat de cei din afara tarii ca prin aplicarea masurii bugetul va pierde".

"Imi doresc foarte mult ca pe baza rezultatelor pe care le vom evalua pe 1 septembrie, exact la un an cand am redus TVA-ul la paine, sa putem spune, iata, un proiect de succes pe care sa-l extindem mai departe cu reducerea TVA-ului pentru fructe si legume, pentru carne, pentru produsele bio, pentru toate acele domenii unde este nevoie de un sprijin astfel incat directia buna in care mergem fie confirmata prin noi rezultate. Sper sa aducem vesti bune pentru toti cei care au investitii, pentru toti cei care se gandesc la crearea de locuri de munca, dar si pentru securitatea alimentara a populatiei", a subliniat prim-ministrul.

Potrivit Agerpres, el a sustinut ca va continua sa ii sprijine pe toti investitorii corecti.

"Masura TVA-ului de 9% a condus in primele sase luni de aplicare la scoaterea la suprafata a 142.000 de tone de faina si paine, care pana in septembrie erau produse la negru, evaziunea fiscala fiind diminuata pentru un semestru cu 18% la paine si 20% la faina, in timp ce populatia a beneficiat de o reducere de pret in medie cu 12%", a indicat Daniel Constantin, ministrul agriculturii, prezent alaturi de premier la Pambac.



Poti fi interesat si de