Constantin: Agricultura a beneficiat de 15 miliarde de euro din fonduri europene

Constantin: Agricultura a beneficiat de 15 miliarde de euro din fonduri europene


Agricultura din Romania a beneficiat din 2003 si pana in 2013 de 15 miliarde de euro din fonduri europene, a declarat vicepremierul Daniel Constantin, ministru al agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la Realitatea TV. "Din 2003 si pana in 2013, chiar si in 2014, au intrat in Romania 15 miliarde de euro din fonduri de pre-aderare si din alte fonduri la care am avut acces.

danielAgricultura din Romania a beneficiat din 2003 si pana in 2013 de 15 miliarde de euro din fonduri europene, a declarat vicepremierul Daniel Constantin, ministru al agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la Realitatea TV. "Din 2003 si pana in 2013, chiar si in 2014, au intrat in Romania 15 miliarde de euro din fonduri de pre-aderare si din alte fonduri la care am avut acces.
In anul 2003, cand am avut acces la programul Sapard, si de aici si experienta pe care a dobandit-o MADR in gestionarea fondurilor europene, a intrat o suma foarte mica, 6 milioane de euro, iar in anul 2004 circa 232 de milioane de euro. Am ajuns, insa, in 2013 sa avem 2,7 miliarde de euro", a spus Constantin. Potrivit Agerpres, acesta a reamintit ca anul trecut a fost primul an in care balanta comerciala cu produse agricole a fost pozitiva, mentionand totodata importanta de a investi in agricultura, domeniul cu cele mai importate surse de finantare din fonduri europene. "Am reusit pentru prima data, dupa 20 de ani, sa avem balanta cu produse agroalimentare pe pozitiv, adica sa reusim sa exportam mai mult decat importam. As vrea sa va dau un sfat si dumneavoastra si telespectatorilor: investiti in agricultura, este domeniul care are cea mai importanta sursa de finantare din fonduri europene", a subliniat ministrul agriculturii.

Intrebat daca i-a dat acest sfat si presedintelui Basescu, seful MADR a replicat: "Nu i-am dat acest sfat. Nu am fost intrebat, dar i-as fi dat acest sfat" "Dincolo de subiectul legat de Nana, faptul ca politicieni de varf in conducerea statului, chiar si presedintele Romaniei, investesc in agricultura este un motiv de mandrie. Eu ii sfatuiesc pe toti, pentru ca agricultura reprezinta cu adevarat cel mai important motor de crestere in zilele noastre si in perspectiva", a adaugat Daniel Constantin.



Poti fi interesat si de