Fonduri europene de 2,9 miliarde de euro pentru agricultura

Fonduri europene de 2,9 miliarde de euro pentru agricultura


Ministrul agriculturii Daniel Constantin a declarat ca in acest an vor fi atrase fonduri europene in valoare de 2,9 miliarde de euro pentru agricultura.

ministrulMinistrul agriculturii Daniel Constantin a declarat ca in acest an vor fi atrase fonduri europene in valoare de 2,9 miliarde de euro pentru agricultura.
"In ce priveste agricultura, in doi ani de zile de cand guvernam am reusit sa atragem tot atatea fonduri europene cat a reusit PDL in cinci ani cat a fost la guvernare. Gradul de absorbtie pe Programul national de dezvoltate rurala a ajuns astazi la 70%. Pe guvernarea PDL lucrurile nu au mers deloc, am preluat gradul de absorbtie la 37% si in doi ani aproape ca am dublat gradul de absorbtie si investitiile din agricultura pe fonduri europene. Fondurile europene reprezinta pentru agricultura principala sursa de finantare si cred ca am reusit sa punem in practica foarte multe obiective pe care ni le-am propus. In 2012, Ministerul agriculturii a atras fonduri europene in valoare de 2,5 miliarde de euro, in anul 2013- 2,7 miliarde de euro, in 2014 cred ca vom ajunge la 2,9 miliarde de euro, in conditiile in care bugetul de stat este undeva in jurul a 1,1 miliarde de euro an de an pentru agricultura", a spus Constantin la dezbaterea pe tema fondurilor europene din plenul Camerei Deputatilor. Sursa: Agerpres



Poti fi interesat si de