Banca Romaneasca, acord de finantare cu APIA si FGCR

Banca Romaneasca, acord de finantare cu APIA si FGCR


Banca Romaneasca a semnat un acord de parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care beneficiarii de subventii pentru bunastarea animalelor (pasari si porcine) vor putea accesa credite, au anuntat reprezentanti ai bancii.

bancaromaneascaBanca Romaneasca a semnat un acord de parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care beneficiarii de subventii pentru bunastarea animalelor (pasari si porcine) vor putea accesa credite, au anuntat reprezentanti ai bancii.
De asemenea, banca a semnat o conventie cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), in baza careia intreprinzatorii pot accesa linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maximum cinci milioane de lei, pe o perioada de 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii pe alte 12 luni.

Banca a alocat pentru astfel de finantari un buget de 50 de milioane de euro. Statul garanteaza pana la 50% din valoarea finantarii, mai putin dobanzile si comisioanele. Rata dobanzii aferenta finantarii este formata din ROBOR la 3 luni plus maximum 3,25% pe an, la care se adauga un comision anual de maximum 0,25%.

"Banca Romaneasca vrea sa devina partenerul antreprenorilor din agricultura in desfasurarea activitatilor curente si de investitii. Pe langa subventiile oferite de statul roman agricultorilor, pachetele de finantare ale bancii se adreseaza si celor care vor sa acceseze fonduri europene', a declarat Cosmin Calin, director executiv Unitatea Corporatii a bancii.



Poti fi interesat si de