ONCOS isi reorganizeaza afacerile pentru a relua cresterea economica

ONCOS isi reorganizeaza afacerile pentru a relua cresterea economica


ONCOS Grup, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de carne de pui, oua pentru consum, paine si produse de patiserie din Vestul tarii, demareaza un amplu proces de restructurare a business-ului.

oncosONCOS Grup, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de carne de pui, oua pentru consum, paine si produse de patiserie din Vestul tarii, demareaza un amplu proces de restructurare a business-ului.
Necesitatea restructurarii vine in contextul scaderii puterii de cumparare a populatiei si a lipsei unei finantari corespunzatoare a afacerii, ce au cauzat un dezechilibru financiar companiei. Decizia are ca obiectiv insanatosirea afacerii, care sa ii permita sa isi continue activitatea in mod avantajos pentru clienti, parteneri si furnizori si profitabil pentru companie. Procesul presupune restructurarea activitatii ONCOS Prod impreuna cu specialisti in business restructuring si reorganizarea S.C. ONCOS S.A. la cererea companiei. In cadrul procesului de redresare obiectivele sunt pastrarea locurilor de munca, a structurii centrelor de productie si a celor de distributie si vanzare. Grupul ONCOS a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de peste 148.000.000 lei.

In ultimii ani am resimtit puternic efectele crizei economice, care s-au vazut atat in scaderea puterii de cumparare a consumatorilor, cat si in lipsa unor surse de finantare viabile pe piata. ONCOS este un business antreprenorial, romanesc, ce nu beneficiaza de sprijinul unui grup sau al unui investitor care sa sustina afacerea si in conditii economice dificile. In acest context, restructurarea business-ului grupului a venit ca o solutie fireasca si necesara pentru insanatosirea acestuia. Pe parcursul procesului de restructurare, vom acorda o mare atentie pastrarii si securizarii locurilor de munca ale angajatilor, a structurii centrelor de productie, distributie si vanzare. Avem baze solide, care ne vor ajuta sa insanatosim afacerile si sa reluam cresterea, a declarat Vasile Onaca, actionarul majoritar al ONCOS S.A.

Planul de reorganizare al afacerii include cresterea cu cca. 25 % a capacitatii de productie si procesare a carnii de pasare. Astfel, in cadrul unui parteneriat strategic, vor fi puse in functiune inca 12 hale de crestere a pasarilor, cu o capacitate totala de 1,3 milioane capete pe an. Capacitatea totala de crestere si procesare a Grupului va depasi 6,3 milioane capete anual, dupa ce in 2013 a crescut cu 6% fata de anul anterior. ONCOS Grup ocupa locul 10 pe piata nationala in privinta numarului de pui de carne crescuti in fermele proprii, iar capacitatea totala de crestere si procesare este in prezent de peste 5.000.000 capete pui de carne pe an.

Infiintat in anul 1991, Grupul ONCOS are peste 800 de angajati, si este al 4-lea angajator din Judetul Cluj. Grupul de firme include Abatorul de Pasari Floresti, clasificat in categoria A de procesare, 5 ferme de crestere a pasarilor in Gilau, Lomb, Jucu , Saliste Corus Chinteni in judetul Cluj si Panic in judetul Salaj precum si una din cele mai mari Fabrici de paine din Transilvania. Distributia produselor de carne se face printr-o retea proprie de retail formata din 44 magazine in judetele Cluj, Salaj, Mures, BistritaNasaud. Produsele ONCOS sunt comercializate si pe pietele externe din Ungaria, Italia, Cehia, Slovacia si Grecia.



Poti fi interesat si de