Crapul, specia cu cea mai buna perspectiva de piata in Romania

Crapul, specia cu cea mai buna perspectiva de piata in Romania


Gheorghe Stefan, presedintele Patronatului Pestelui din Romania, sustine ca specia cu cea mai buna perspectiva de piata in Romania este crapul.

crapGheorghe Stefan, presedintele Patronatului Pestelui din Romania, sustine ca specia cu cea mai buna perspectiva de piata in Romania este crapul.
Cerere exista nu doar pentru consum, ci si din partea pescuitului sportiv un sport care a ajuns sa aiba circa un milion de practicanti. Din pacate, insa, productia locala se ridica la doar 1.500 de tone, ceea ce reprezinta circa 1% din consumul local de peste. Romania importa insa si crap proaspat din tari precum Bulgaria sau Ungaria. Specia cu cea mai buna perspectiva de piata in Romania este crapul. La noi toata lumea populeaza lacurile cu fitofag pentru ca nu trebuie sa cumpere furaje pentru a-i asigura hrana, cum este recomandat la crap. Acesta are perspective atat din punct de vedere al consumului, cat si al pescuitului sportiv. Toti cei care au bazine piscicole cumpara crap ca sa populeze pentru pescuitul sportiv, a precizat Stefan.

Consumul de peste in Romania se ridica la circa 110.000 de tone pe an, din care productia locala reprezinta circa 10%. Romaniadispune de aproximativ 100.000 ha de luciu de apa, cea mai mare suprafata la nivel european.



Poti fi interesat si de