Fermierii nu sunt competitivi in lantul alimentar

Fermierii nu sunt competitivi in lantul alimentar


Daniel Constantin, Viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a participat la deschiderea celei de-a 38-a sesiune de lucru a Comisiei Europene pentru Agricultura a FAO, care precede cea de-a 29-a Conferinta Regionala FAO pentru Europa si Asia Centrala, eveniment care are loc la Bucuresti, in perioada 1 - 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului.

dcdDaniel Constantin, Viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a participat la deschiderea celei de-a 38-a sesiune de lucru a Comisiei Europene pentru Agricultura a FAO, care precede cea de-a 29-a Conferinta Regionala FAO pentru Europa si Asia Centrala, eveniment care are loc la Bucuresti, in perioada 1 - 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului.
In cuvantul sau de deschidere, ministrul Agriculturii a subliniat importanta desfasurarii acestui eveniment la Bucuresti si in special faptul ca Romania profita de aceasta oportunitate pentru a se implica in identificarea de solutii la problemele cu care agricultura se confrunta, la nivel global.

Principalul subiect pe agenda Reuniunii Comisiei Europene pentru Agricultura a FAO este crearea de lanturi alimentare complete cu valoare adaugata pentru Europa si Asia Centrala: cooperative si alte forme alternative de organizare. Din pacate, fermierii inca nu sunt suficient de competitivi in lantul alimentar. Scopul acestei dezbateri este de a gasi solutii pentru o mai buna reprezentare a fermierilor in cadrul lantului alimentar asigurandu-le o pozitie de negociere cat mai favorabila. In prezent, agricultura la scara mica ar trebui sa aiba un rol principal in asigurarea securitatii alimentare, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Cei care au prezidat conferinta, alaturi de ministrul Daniel Constantin, sunt: reprezentantul regional FAO pentru Europa si Asia Centrala, Vladimir Olegovich Rakhmanin, Raimund JEHLE, secretar al Conferintei Regionale FAO pentru Europa si Asia Centrala si Balzs Hamar, din partea Reprezentantei Permanente a Ungariei la FAO.



Poti fi interesat si de