ANSVSA: Intalniri intre expertii veterinari din Romania si Moldova

ANSVSA: Intalniri intre expertii veterinari din Romania si Moldova


Specialistii veterinari din Republica Moldova se afla intr-o vizita in Romania, in perioada 27-28 martie, in cadrul careia vor va avea intalniri tehnice cu experti din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si vor vizita Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, unul din laboratoarele nationale de referinta.

veterinariSpecialistii veterinari din Republica Moldova se afla intr-o vizita in Romania, in perioada 27-28 martie, in cadrul careia vor va avea intalniri tehnice cu experti din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si vor vizita Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, unul din laboratoarele nationale de referinta.
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, remis Agerpres, vizita se incadreaza in actiunile cuprinse in strategia guvernamentala de sprijinire a Republicii Moldova in parcursul sau de aderare la Uniunea Europeana si va drept scop prezentarea organizarii sistemului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din Romania.

"Delegatia din Republica Moldova va avea intalniri tehnice cu experti din cadrul ANSVSA, va vizita Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, unul din laboratoarele nationale de referinta si un laborator sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor judetean. Intalnirea dintre directorul general al Autoritatii Nationale pentru Siguranta Alimentelor (ANSA) din Republica Moldova, Ion Sula, si presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, este premergatoare sedintei celei de a doua sesiuni a Comisiei Interguvernamentale Romania - Republica Moldova pentru Integrare Europeana, care va avea loc in data de 31 martie 2014", se mentioneaza in comunicat.

Cei doi oficiali se vor intalni si cu oameni de afaceri din Republica Moldova, care au investit in unitati din industria alimentara din Romania.

In luna februarie a acestui an, sefii serviciilor veterinare s-au intalnit in Republica Moldova, in cadrul Proiectului bilateral Romania - Republica Moldova 'Crearea si functionarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide in plante, sol si productia de origine non-animala' ocazie cu care au fost analizate modalitatile de dezvoltare a retelei de laboratoare, in cadrul noii strategii de organizare a ANSA.



Poti fi interesat si de